hits


 

Å lage egne møbler er noe som krever tålmodighet, kreativitet, masse inspirasjon og nøyaktighet.- Jo mer du har av disse, jo bedre blir som regel resultatet. Til gjengjeld, sparer du penger og får et møbel fylt med personlighet. I tillegg vil du nok kjenne på mestringsfølelsen en god stund etterpå, og det kan man ikke få nok av. 

 

 

 

Jeg er jo veldig glad i å gjøre ting på egenhånd, og elsker sjarmen med hjemmelagde produkter. Jeg er jo økonomistudent, med en fortid på design og håndverk på videregående. Så å kunne bruke kreativiteten OG spare penger, det liker jeg! I tillegg, elsker jeg sånne prosjekter, og koser meg skikkelig mens jeg driver på. 

 

Det siste prosjektet, er en ny sengegavl! Sengegavlen jeg lagde for 1,5 år siden (bilde her), var laget som en billig, midlertidig løsning, av noen gamle dyner og en papplate. Etter to kattunger, var den nå oppbrukt, rett og slett. Den nye har også et litt annet preg, og forandring er alltid deilig! 

  

  • Treplate i ønsket størrelse (jeg kjøpte kryssfinerplate på maxbo, i 15mm tykkelse, i str 1200*2400mm. Jeg valgte 15mm tykkelse, siden jeg ville ha den litt mer sollid. Denne kostet 320,-, men kunne kostet 250,- om jeg hadde valgt litt tynnere.)
  • Ettersom jeg valgte å dele platen for frakt, og ikke låne henger, måtte jeg kjøpe skjøtejern og skruer for å få den stabil. Jeg brukte 5 skjøtejern pr. skjøt (tre på ene siden, og to på andre).
  • Til det designet jeg valgte, trengte jeg møbelstifter, og kjøpte 5 pakker på clas ohlson.
  • Stoff. Jeg ville ha et slitesterkt og tykt stoff, i rett farge, Og valgte å gå for en lystett gardin fra KID. Pris; 299,-
  • Fyll, dersom du ønsker en litt mykere gavl (fyllet kan ikke være så tykt at man ikke får festet møbelstiftene). Jeg valgte å bruke 2 gamle tykke pledd (måtte ha 2, ettersom sengegavlen skulle være i 180*120cm).  
  • Verktøy: Hammer, skrutrekker, stiftemaskin (til treverk), tommestokk og lim (limet er ikke "nødvendig", men kjekt).    

 

  • Start med å skjøte sammen platene, dersom du ikke frakter platen hel hjem fra butikken. Jeg brukte som sagt totalt 5 skjøtejern pr. skjøt

 

  • Stift så fyllet/pleddet til platen. Som du ser på bildene, så lagde jeg en kant de ytterste 20cm, der pleddet lå dobbelt. Dette ga et godt utgangspunkt til hvor jeg skulle spikre møbelstiftene senere, og gir ekstra volum i kantene.

  

  • Legg så på stoffet, og begynn å feste møbelspikerene. Prøv å pass på at stoffet hele tiden ligger stramt, slik at du unngår store ujevnheter og løse partier. Det kan også være greit å måle ekstra når du spikrer inn stiftene, slik at "linjen" blir rett (dette ungikk jeg, og dermed ble det ujevnt.)

 

 

  • fest så stoffet på baksiden, med en stiftemaskin. Og sett på "ben" slik at gavlen ikke riper gulvet. 

  

Sett så gavlen bak sengen, og voila! 

  

Dette er bare min versjon, og det er selvsagt mulig å lage gavlen akkurat slik man selv vil! Håper du likte innlegget :)

 

- Kine. 

 

#sengegavl #hjemmelaget #diy #gavl #interiør #møbler #interior #interiorblogg #interiør #interiørblogg  #homemade 


  


Husk meg?

NAVN


E-POST


BLOGGADRESSE


DIN KOMMENTARDESIGN LAGET AV

(KINESINTERIOR.BLOGG.NO)