Hallo påskeferie!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jeg skal innrømme at jeg ikke hadde så veldig lyst til å bruke masse penger på påskepynt i år. For det første, så varer påsken bare en uke. For det andre, så skal vi være bortreist 3/4 deler av ferien. Og for det tredje, hvorfor bruke flere hundrelapper på å stelle i stand når du kan lage pynten selv, på nostalgisk vis!? Alle har vel malt påskeegg før, og blir ikke alt så mye mer personlig og koselig ved å lage det helt på egenhånd? Det syns iallefall jeg 😊 

 

Jeg brukte 10 eggeskall, maling, naturtråd(til oppheng) og påskefjær(til å pynte litt ekstra). Eggene lagde jeg eggerøre av, som vi spiste til kveldsmat! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Fy søren som jeg koste meg med dette! Jeg elsker slik, og jeg ble nokså fornøyd med resultatet også! Til tross for at jeg er ekstremt udugelig med malerpensel, vel og merke 😅. Jeg hentet greiner utenfor, satte de i favorittvasen, hengte på de ferdigmalte eggene - og voila!

 


 SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

Totalt, kostet dette meg 20 kroner, ettersom alt jeg trengte å kjøpe var påskefjærene, det er billig påskestemning, det 🙏🏼

 

 

- Kine


 
 

Å lage egne møbler er noe som krever tålmodighet, kreativitet, masse inspirasjon og nøyaktighet.- Jo mer du har av disse, jo bedre blir som regel resultatet. Til gjengjeld, sparer du penger og får et møbel fylt med personlighet. I tillegg vil du nok kjenne på mestringsfølelsen en god stund etterpå, og det kan man ikke få nok av. 

 

 

 

Jeg er jo veldig glad i å gjøre ting på egenhånd, og elsker sjarmen med hjemmelagde produkter. Jeg er jo økonomistudent, med en fortid på design og håndverk på videregående. Så å kunne bruke kreativiteten OG spare penger, det liker jeg! I tillegg, elsker jeg sånne prosjekter, og koser meg skikkelig mens jeg driver på. 

 

Det siste prosjektet, er en ny sengegavl! Sengegavlen jeg lagde for 1,5 år siden (bilde her), var laget som en billig, midlertidig løsning, av noen gamle dyner og en papplate. Etter to kattunger, var den nå oppbrukt, rett og slett. Den nye har også et litt annet preg, og forandring er alltid deilig! 

  

  • Treplate i ønsket størrelse (jeg kjøpte kryssfinerplate på maxbo, i 15mm tykkelse, i str 1200*2400mm. Jeg valgte 15mm tykkelse, siden jeg ville ha den litt mer sollid. Denne kostet 320,-, men kunne kostet 250,- om jeg hadde valgt litt tynnere.)
  • Ettersom jeg valgte å dele platen for frakt, og ikke låne henger, måtte jeg kjøpe skjøtejern og skruer for å få den stabil. Jeg brukte 5 skjøtejern pr. skjøt (tre på ene siden, og to på andre).
  • Til det designet jeg valgte, trengte jeg møbelstifter, og kjøpte 5 pakker på clas ohlson.
  • Stoff. Jeg ville ha et slitesterkt og tykt stoff, i rett farge, Og valgte å gå for en lystett gardin fra KID. Pris; 299,-
  • Fyll, dersom du ønsker en litt mykere gavl (fyllet kan ikke være så tykt at man ikke får festet møbelstiftene). Jeg valgte å bruke 2 gamle tykke pledd (måtte ha 2, ettersom sengegavlen skulle være i 180*120cm).  
  • Verktøy: Hammer, skrutrekker, stiftemaskin (til treverk), tommestokk og lim (limet er ikke "nødvendig", men kjekt).    

 

  • Start med å skjøte sammen platene, dersom du ikke frakter platen hel hjem fra butikken. Jeg brukte som sagt totalt 5 skjøtejern pr. skjøt

 

  • Stift så fyllet/pleddet til platen. Som du ser på bildene, så lagde jeg en kant de ytterste 20cm, der pleddet lå dobbelt. Dette ga et godt utgangspunkt til hvor jeg skulle spikre møbelstiftene senere, og gir ekstra volum i kantene.

  

  • Legg så på stoffet, og begynn å feste møbelspikerene. Prøv å pass på at stoffet hele tiden ligger stramt, slik at du unngår store ujevnheter og løse partier. Det kan også være greit å måle ekstra når du spikrer inn stiftene, slik at "linjen" blir rett (dette ungikk jeg, og dermed ble det ujevnt.)

 

 

  • fest så stoffet på baksiden, med en stiftemaskin. Og sett på "ben" slik at gavlen ikke riper gulvet. 

  

Sett så gavlen bak sengen, og voila! 

  

Dette er bare min versjon, og det er selvsagt mulig å lage gavlen akkurat slik man selv vil! Håper du likte innlegget :)

 

- Kine. 

 

#sengegavl #hjemmelaget #diy #gavl #interiør #møbler #interior #interiorblogg #interiør #interiørblogg  #homemade 
Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker DIY! Ved å legge egne tanker og ideer til grunn, pluss litt ekstra tid og omtanke, blir resultatet (dersom det er vellykket) så mye mer personlig, og dermed, mye mer betydningsfullt. 

 

Sengegavl, er jo et sånt møbel som det nesten er mer vanlig å lage selv, enn å kjøpe for tiden. Det er faktisk ganske så lett, så alle kan gjøre det, dette er jo faktisk min andre! Min skavank derimot, er at jeg er altfor utålmodig og unngår nøyaktigheter når jeg nærmer meg slutten. - noe som fører til litt ujevnheter her-og-der, men noe må jo skille hjemmelaget fra masseprodusert også? - jeg trøster iallefall meg selv med det. Uansett, nå var det på tide med litt forandringer, og jeg ville bort fra det tradisjonelle, og heller prøve meg på noe litt mørkere. Jeg syns resultatet ble veldig bra, og fremgangsmåten var mye enklere enn den forrige! Det ble billig, stilfullt og enkelt, syns jeg :) 

 

Her er en liten smakebit på den nye, hjemmelagde sengegavlen (fremgangsmåte, og flere bilder kommer senere).  

  
 

 

Kine 

 


 

Årets julegave for min del, og det beste og enkleste tipset jeg noensinne har delt! Personlige motiv til kubbelysene på 1-2-3.

 

Hvite kubbelys med motiv, kontra hvite kubbelys uten motiv har ofte store prisforskjeller, noe som gjør det enkelt å gå for de uten. Likevel kan dette bli litt kjedelig i lengden. - Men ikke nå lengre! Enkelt og gratis kan du 'printe' de motivene du selv vil ha på dine lys. - En PERFEKT julegave, og en ekstra personlig detalj til hjemmet. Alt du trenger er en printer, pluss disse småtingene her;

  

Hvite kubbelys, en føner, saks, tape, hvite servietter og bakepapir, er alt du trenger for å lage dine personlige kubbelys! 


Slik gjør du det:

  

Så enkelt, og så moro! Her kan man virkelig bruke kreativiteten og lage mange superfine motiver! Man kan printe på personlige bilder eller tekst, noe som gir superfine gaver, eller man kan lage de fineste lysene til seg selv. Dette er også et supert tips til de som vil ha et særpreg på adventslysene sine! 

  

Dette har allerede fått hovedplassen på stuebordet! Favorittqoutet fra favorittserien Grey's Anatomy, selvlaget i paint! Personlig på alle måter. 

  

Disse motivene her også, litt mer allsidige, med høst- og julestemning baki der, ble utrolig fine! I mine øyne ser de overhodet ikke hjemmelagde ut. Så dette kommer jeg definitivt til å prøve igjen! 

 

 

Håper du likte dette tipset like mye som meg! 

 

 

- Kine. 

 

#homemade #diy #personal #personlig #julegavetips #lys #kubbelys #hjemmelaget #interior #interiør #interiørblogg #tips  


 

 

Hallohallo! Jeg må bare dele noe med dere, et superenkelt "gjør det selv" tips til dere som også er glade i pynt og interiør. Her trenger du kun tre ting, det tar deg maks 1-2 minutter og resultatet blir nesten garantert bra! Alt du trenger er en lysestake, en glass"vase" (eller noe lignende) og lim. - Dette er jo også noe de fleste av oss kanskje har liggende hjemme, og om ikke, får kjøpt svært billig. Det beste av alt, er at resultatet lett kan bli noe du har ønsket deg. Det ble det for meg iallefall. 

 

 

Her har du mine utgangspunkt, to svært enkle og lave lysestaker, og noen passe store glassvaser. Her kan du selvsagt mikse som du selv vil,- med noen kraftigere lysestaker ville de nesten garantert blitt mye finere, og mer like originalene. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Som sagt, alt du trenger å gjøre, er å smøre på litt lim på lysestakene, og smekke dem sammen. Ferdig! 
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jeg syns resultatet ble nokså bra! Enkelt, billig, og jeg fikk laget meg noe jeg har ønsket meg lenge, ved å kun bruke ting jeg hadde fra før av. 

 

- Kine

 

//Tipset er hentet fra bloggen til Trude Thomassen//
#diy #interior #interiør #interiørblogg #hjemmelaget #lysestaker #homemade #gjørdetselv 

 
//Bilde lånt fra yourlike.tk via google//

 

Slike 'coffee table books' som de kalles blir bare mer og mer populære, og dukker stadtigere opp i interiørbilder. Chanel, Dior og Tom Ford er bare noen av mange som det virker som folk flest liker å pynte med. - Dette er temabøker, i store størrelser, ment for å skape inspirasjon til samtaler - men som hovedsaklig brukes som pynt. 
 

 

Med en printer, noen gamle bøker og google til rådighet bestemte jeg meg for å lage mine egne. Prisene kan jo bli ganske stive, så dette er definitivt penger spart. Og slik ble resultatet. 

 


 

Disse tre, i ekte versjoner, ville kostet over 3000kroner. - Og ettersom jeg hadde alt jeg brukte fra før, kostet disse meg ikke annet enn tid.  

 

 

 

- FREMGANGSMÅTE -


 

Utstyr

 

   Bøker i passende størrelser! Jeg dro blant annet frem noen gamle skolebøker. Ettersom de er både store og tykke. 

 


 

Så, trenger du selvsagt en printer og en pc. Helst meg litt ekstra tykt papir/tynn papp i skriveren for bedre slite/dekkevne, slik som jeg har brukt. 

 


 

Og til slutt, verktøy! Saks, linjal, tape og lim er svært lurt å ha.

 

 

 

♥ Start med å finne ut hvilke bøker du vil 'lage'. Det enkleste er å velge omslag med lyse og lite farger. Dette for både resultatet sin del, og for blekkforbruket.

 

Her har du orginalene av de tre jeg valgte


 

 

♥ Mål opp omslaget på boken du skal bruke. Last ned bilder av valgt bok, og legg de inn i Word/skrivepogrammet på din pc.  Rediger størrelsen slik at de passer perfekt til boken, og skriv ut!

 

Det kan også være at man ikke finner 'gode' bilder av hele boken. Og da kan det være kjekt med Paint, for å lage noe tilnærmet likt. Jeg måtte lage logoen til 'Abrams' forlaget, og mellomsiden til Vogue boken der selv. Da det ikke var passende bilder å finne på nett.

  

♥ Til slutt, brett og fest omslaget til boken. Jeg festet med tape og lim - lim på synlige steder, og tape på usynlige steder.

 

 

RESULTAT

 //Louis Vuitton: Art, Fashion and Architecture // 
 


//Vogue: The Covers//


//No.5 Culture Chanel//

De er selvsagt ikke helt like originalene, men jeg syns nå de ble ganske så greie. Hva syns du? 

 

- Kine.

 

PS: Om du liker bloggen min, vil du være så snill, og gjøre meg en enorm tjeneste? - Trykk deg inn på DENNE linken, og stem meg frem til årets interiørblogg! - Det ville jeg satt så ufattelig stor pris på og jeg vil selvsagt følge deg og bloggen din videre som takk. På forhånd tuuusentakk!

 

#interiør #coffeetablebooks #bøker #pynt #chanel #louis_vuitton #vogue #books #coffee #table #interiørblogg #diy #do_it_yourself
For meg, er innpakningen rundt gavene like viktig som selve innholdet. Det er jo de som gir førsteinntrykket, og jeg syns det er ekstra koselig å legge i en liten ekstra innsats. I år ville jeg også legge igjen en liten personlig detalj i innpakningen, og resultatet ble enkle hjemmelagde gavelapper med ett julebilde av katten vår.

Som du ser, så har jeg bare brettet og limt sammen det samme papiret som jeg har brukt til innpakningen, dette er "dekkpapp", en tykk og ru papir/papp som stortsett brukes til å dekke over gulv da man maler. 'Julebildet' har jeg redigert i dette nettprogrammet, som er superenkelt og brukervennlig, med mange fine juleeffekter. 

Så med en liten innsats kan du lage veldig enkle, personlige og koselige julelapper. - De er ikke like fine som de man kjøper, men de er iallefall hjemmelagde. Og hjemmelaget er vel alltid koselig å få? Det er iallefall koselig å gi, syns nå jeg.

-Kine.

#gavelapper #julegaver #innpakning #diy #hjemmelaget #interiør #interiørblogg 
De som har kjøpt hotellputer og trekk, vet det at dette ikke er billig! Derfor, fant jeg ut at jeg skulle sy trekk på egenhånd til de nye hotellputene mine. Å sy putetrekk selv er veldig enkelt, og da det kommer til hotellputetrekk, så kan du spare ufattelig mye penger på det også!
Jeg kjøpte ett par meter med billig hvitt bomullsstoff på IKEA til rundt 60kroner som jeg skulle bruke på forsiden, og fant noen gamle duker hjemme som jeg kunne bruke bak (har du ikke noen gamle duker selv, har nok garantert en mor eller bestemor noe du kan få!)

Planen var å ha det hvite bomullsstoffet foran og på "kappen" som skulle være rundt, altså det synlige! også bruke noe av det andre til bakdelen, som skulle bestå av to biter, som overlappet hverandre på midten og dermed dannet åpning/lukkingen. 

Så var det å lete frem symaskinen, og tegne en skissemal på hvordan jeg ville ha putetrekkene og hvor store de forskjellige delene skulle bli. Fant ut at jeg skulle lage trekkene litt mindre enn 70*100 som er størrelsen på putene. Dette i håp om at trekkene skulle bli faste. Derfor lagde jeg de i 65*95. Kappen rundt skulle stikke ut 5cm på hver side.

Etter jeg hadde klippet ut alle delene jeg trengte, startet jeg med å sy sammen kappene som skulle være rundt. 

Så måtte jeg legge sammen alle delene, nåle de sammen og sy kantene rundt. (som du ser, så har jeg laget lukkemekanismen midt på bak, med to stoffbiter som overlapper hverandre der istedenfor nederst som det ofte er på putetrekk. Dette så det ble finere og fastere nederst.)  

Ferdig sydd, vrengt, fikset i hjørnene på kappen, og etter innlagt pute. 

Bilde av åpning/lukkingen bak på puten. 

Utrolig deilig å få de i sengen! Putetrekkene i seg selv er veldig enkle og sterile, men med kappen rundt blir de mer tradisjonelle, og hakket finere etter min mening. 

Så, ved å kjøpe billige hotellputer og stoff på ikea, å sy putetrekkene selv, så ble den totale utgiften på under 400,- for to hotellputer, med trekk. Hadde jeg kjøpt hotellputer til halv pris på Princess, med to hvite trekk hadde den prisen blitt på mellom 700-900,- (ved full pris på putene og trekkene, ville prisen blitt mellom 12-1400,-). Da hadde jeg heller ikke fått "kappe" rundt trekkene, men kun ett enkelt hvitt trekk. Putene derimot, ville nok sikkert blitt av bedre kvalitet, menmen. 

Kine 

#hjemmesydd #putetrekk #hotellputetrekk #diy #enkelt
hits