hits

Heihei, og godt nytt år 🎉 Har dere hatt en fin jul? 

 

Som jeg skrev i innlegget like før juleaften, så kjøpte jeg og samboeren oss en felles julegave-tur i starten av desember - og reiste til Tenerife på søndag (tidlig på nyttårsaften) sammen med et vennepar. Fysøren, ord er ikke nok - det er ikke så mange av mine bekjente som kan si at de badet i havet 1 januar, fordi solen rett og slett var for varm 😅 Eller? Vel, jeg skal iallefall ikke klage - men det blir dårlig med interiørblogging, dessverre. Heldigvis, om bare 25 dager overtar vi vårt helt eget hus, noe vi ser så utrolig frem til 🏡. Da kommer det mye nytt interiør her på bloggen 🙌🏼. Frem til da, kan jeg derimot friste med noen bilder fra de siste 3 dagene her i Tenerife 🌞.  

 

- Beklager mobilkamerakvalitet -

 

Godt nytt år alle fine 🙌🏼

 

 
God formiddag, fine 🤗

 

Idag våknet jeg til landskapet du ser på bildene over, er det ikke nydelig? Nå er julestemningen på plass både inne og ute ❄️. Idag har jeg sovet lenge, tatt det med ro, og laget meg en sunn og god reste-lunsj 🥗🙌🏼. En ordentlig avslappende morgen, noe jeg føler er vel fortjent etter over en uke med eksamensstress. - Dessverre, ettersom neste eksamen alt er på mandag, må jeg nok komme igang ganske fort. Heldigvis er jeg halvveis 🙌🏼

 

Ettersom jeg gaflet i meg noe av det beste jeg vet til lunsj idag, så tenkte jeg å slenge med et lunsj- middagstips til dere 🤗. En enkel, og sunn rett som fungerer like bra til middag som til lunsj. Kyllingfilet & sjampinjong, agurk, paprika, tomat, avokado og litt salat er ingrediensene. Jeg topper salaten med creme fraiche og pesto, og tar et rundstykke til - da smaker det himmelsk 🙌🏼

 

 

★ Start med å blande agurk, paprika, tomat & avokado - jeg liker at det er disse smakene som dominerer. Ta så oppi litt finhakket salat til du får den blandingen du ønsker. Stek kyllingfileten, og tilsett etter litt sjampinjongen og la de steke seg ferdig sammen. Bland sammen, og nyt 🥗

 

Et tips for ekstra smakfull kylling, er å marinere kjøttet en stund før steking. - Del kyllingfiletene i passe biter, bland sammen olje og det krydderet du liker (jeg bruker karri, hvitløkspulver, salt & pepper, og litt enkelt kyllingkrydder) i en egen skål, og tøm både marinaden og kyllingbitene over i en liten pose. Bland godt, knyt posen, og la den ligge en time eller 2 - jo lengre jo bedre. 

 

 

Ha en nydelig dag videre 😚

 

- Kine
 

☕️ There has never been a sadness that can´t be cured with breakfast food ☕️

 

// Grove rundstykker med salatblader, litt majones, ost & skinke, med en varm kopp tyrkisk eplete - og et stort glass appelsinjuice til //

 

Imorgen er semesterets første eksamen, og jeg kan ikke si at jeg gleder meg. Selvsagt - det er utrolig deilig å bli ferdig med den, men uheldigvis kommer neste igjen på onsdag neste uke, og neste mandagen etter, og sånn går det frem til den 18 desember. Totalt 4 eksamener og en semesterinnlevering 😫. Åh, nå gleder jeg meg til jul - og flytting på nyttår. Men før den tid er det klart for en god og motiverende frokost 🙏🏼 - Kanskje jeg får tilbake litt av gnisten, men mest av alt vil jeg bare gå tilbake i senga 🤭.

 

Hvilke planer har du for dagen, skjønne? 😚

 
Plutselig forrige uke, fikk vi tilslag på bud på et lite, koselig hus i sentrum 🙌🏼

 

 

Jeg er overlykkelig, og sliter med å klare fokusere på skolearbeidet - og ikke drukne i drømmer. Huset er som nevnt lite, kun 100m2, men med en uinnredet kjeller på nærmere 50m2, så kan det bli mer enn god nok plass til oss to, og dyrene etterhvert 💗. 

 

Ettersom jeg er student, og samboeren min er den eneste med en god inntekt, hadde vi ikke råd til det dyreste og flotteste huset. I tillegg hadde vi bestemt oss for at vi ikke skal slutte å leve på grunn av et hus, vi vil fortsette å reise på flere ferieturer i året, og leve som vi vil. - Men vi er superfornøyde med at vi faktisk har kjøpt oss vårt eget. - Vi er jo bare 22/23 år, så det er jo klart at vi ikke skal leve i dette huset for alltid, men det er jo et supert utgangspunkt, er du ikke enig? I tillegg har vi selvsagt planlagt en rekke oppgraderinger, blant annet en stor veranda, med vinterhage - og nytt inngangsparti & inngangsdør. I tillegg står et nytt, og svært bad på toppen av prioriteringslisten - noe vi skal starte på med en gang vi flytter inn. Når badet blir ferdig må vi derimot se på, det koster jo tross alt noen hundre tusen! Det beste av alt - det ligger kun 3 km fra sentrumskjernen - så vi kan faktisk gå overalt 🙌🏼

 

I tillegg vil jo huset bli helt annerledes når vi får våre møbler inn, og jeg gleder meg sånn 💗

 

 

Neste mandag signerer vi papirene, og overtar huset i slutten av januar - for en glede✨

 

Ettersom jeg nå er blitt gjeldsslave, og snart skal flytte, ville jeg satt enormt stor pris på deres stemme i konkurransen jeg er nominert i, alle monner drar - vet du 😃💗💰

 

- Kine 
Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg må starte med å takke dere 💗

 

 

Dette er andre gang jeg er nominert til en bloggkonkurranse. Jeg vet egentlig ikke hvorfor? Annet enn at jeg blogger om interiør, så er ikke bloggen min så spesiell, likevel tok jeg andreplassen i saleduck sin interiør-konkurranse i fjor, og ligger an til å ta over 20% av premien i sparpedias interiør-konkurranse i år. Tro meg, jeg har spurt meg selv; er det virkelig er så få interiørbloggere å velge imellom? Det er nok godt mulig - det jeg vet, er derimot at konkurrentene mine er langt flinkere enn meg, iallefall i mine øyne, og jeg har forberedt meg på nederlag så det ryker begge disse gangene. Mitt eneste logiske svar på resultatene, er dere 🙌🏼. 

 

 

Av en eller annen grunn, så klarer jeg å få dere til å stemme på meg. Om jeg bare maser nok, eller dere faktisk vil gi meg deres stemme, vet jeg ikke. Men jeg skylder dere en stooooor takk og er evig takknemlig for deres hjelp. 💗 Jeg har nevnt det før, men jeg blir faktisk litt sjokkert, samtidig som jeg blir fryktelig rørt og kry innvendig. - Vi ønsker jo alle å prestere i det vi driver med, og jeg føler virkelig at jeg har nådd lengre enn jeg forventet. Dette er mitt fristed, et tankeløst paradis hvor jeg kan dele interessen min, og lese om deres. 

 

 

Så, dette innlegget er dedikert til deg, du som har stemt på meg, eller du som gjør det nå 🙏🏼 Har jeg glemt av deg, så kommenter gjerne i dette innlegget - slik at jeg får fulgt bloggen din, og vist min takknemlighet ved å følge deg 😚. 

 

 

Igjen, tusentakk 🙌🏼💗

 

 

Ha en fantastisk god torsdag videre ✨
 

Nå trengte jeg virkelig en liten pause - og da er det jo perfekt å dele litt av dagen min med dere, er det ikke? Denne bloggen er iallefall mitt fristed, og jeg finner trøst og beroligelse av å blogge, og lese deres blogger 🙌🏼. Om dagen blir det dessverre liten tid til dyrking av interiør-interessen, ettersom fritiden forsvinner til skolearbeid, og huset dermed forfaller rundt meg 🙈. Så jeg må beklage et lite inspirerende innlegg - men det er iallefall slik min dag ser ut. Jeg skal si jeg lengter til eksamenstiden er over! Mer konkret den 18 desember klokken 13 - da er siste eksamen levert, og jeg kan endelig ta juleferie 🎄, - du kan tro jeg gleder meg 🙆🏼. 

 

Hvilke planer har du for dagen? 
 

🌿 Ferske, fine rundstykker med gulost, pesto & ruccola, med et glass iskaldt vann med agurk & bringebærsmak 🌿

 

 

Istedenfor den tradisjonelle brødskiva med baconost eller leverpostei, med et glass frokostjuice, valgte jeg heller å gjøre litt ekstra stas på frokosten idag. De siste nettene har jeg sittet oppe altfor lenge med skolearbeidet, i håp om å bli ferdig med innleveringer før helgen. Det er litt under en måned til første (av 5😫) eksamen, og det begynner å gå opp for meg hvor lite av pensum jeg faktisk kan 😌. Dette semesteret skulle jeg jo være så strukturert, og ved å sammenlikne tidligere semestre har jeg absolutt lyktes, men ikke nok. Spesielt med tanke på den smarte ideen jeg hadde, hvor jeg la inn to ekstra fag i studieplanen dette semesteret. Heldigvis pleier det å ordne seg, men jeg skal si jeg savner den (i forhold) rolige tilværelsen på videregående. 

 

Uansett, poenget mitt er at jeg idag følte at jeg trengte en liten trøst, og samtidig klapp på skulderen! Denne uken har jeg alt levert inn tre oppgaver, på til sammen 20 sider, FØR fristen! Jeg vet ikke med deg, men jeg er av den typen som vanligvis utsetter så lenge som mulig, så jeg er iallefall stolt (og litt sjokkert) 🤓. Nå mangler det bare tre innleveringer til før jeg kan begynne å fokusere på eksamensrelevant teori, og en av disse skal gjøres ferdig idag - så dermed unnet jeg meg en avslappende og rolig start på dagen 🤗.

 

 

Håper du får en fin novemberdag videre 💗 

 

Setter forresten ubeskrivelig stor pris på om du også vil gi meg en stemme i konkurransen jeg er nominert i (trykk i så fall på linken under innlegget)😘

 

Kine 💗
Heihei💗

 

Som dere kanskje har fått meg dere, så er jeg og samboeren min på kjærestetur i Trondheim i helgen. Vi kom sent torsdag kveld, og reiser i morgen tidlig. I går hadde vi en nydelig dag med perfekt vær, og vi fikk shoppet, sett og gått en hel del. Vi var kanskje litt for optimistiske, og tok begge på oss nye og "finere" sko på morgningen. Dermed klarte vi å dra på oss vonde gnagsår og ble nødt til å kjøpe oss tidenes mest behagelige sko på solsiden, og endte opp med å set ut som ekte turister resten av dagen. Men gnagsår, og stygge sko går helt fint når en har slike omgivelser å boltre seg i 🙌🏼. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jeg måtte jo nesten ta noen bilder av hotellrommet også, det er så fint her! - Til tross for at det er et budget-hotel, men det ligger med direkte inngang til Trondheim torg (kjøpesenter), og med gåavstand til alt. I tillegg er det en utrolig god frokost her😋. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

I helgen er det P3aksjonen her i Trondheim, og det måtte vi jo få med oss. Dermed spiste vi lunsj, og tok en utepils rett på oversiden av "glassburet" de sender fra, og fikk oss dermed god underholdning til den nydelige maten 🙏🏼. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Nå må jeg løpe, vi snakkes 😚

 

- Kine
Hallo langhelg 🙌🏼 

 

Ikke nok med at langhelg i seg selv er ufattelig deilig, så skal vi jammen meg på kjærestetur til Trondheim i helgen også. Shopping, hotell - Norsk hotellfrokost og resturantmat, i en av landets fineste byer🙌🏼. Åh det blir deilig! Jeg må si jeg er relativt heldig, ettersom samboeren min er veldig flink til å overraske meg med turer hit og dit, - og han betaler for ALT, ikke bare turen, men mat og alt jeg måtte ønske. -Det er ikke feil! 💗 Vi er begge veldig glade i å reise, og derfor er vi enige om at vi i steden for å gi hverandre gaver ved spesielle anledninger, kjøper vi heller turer og opplevelser - noe jeg er så glad for! 

 

 

Ettersom toget bruker hele 5,5 timer fra Elverum til Trondheim, så var det ekstra viktig å pakke med seg god mat og noe å drive med. Som ei skikkelig husmor, så smurte jeg nystekte baguetter med ost og skinke, og vi har med oss godis, julebrus, blader, serier på ipad, og pc. Heldigvis har alt 3,5 time gått, og om 2 timer er vi fremme - det blir godt! 😴

 

 

Ha en super kveld videre 😚

 

 

- Kine. 

 
 

I år har jeg hatt en stor ambisjon om å gjøre skolearbeid moro - og jeg har delvis lykkes. Mitt beste tips til deg, dersom du også sliter litt med motivasjonen til tider, er å finne det lille ekstra som skal til, for at du assosierer skolearbeidet med noe positivt. - Gi deg selv en belønning, enten underveis, eller etterpå - lær deg selv å kose deg mens du studerer. Jeg liker ekstra godt å koke meg te, kaffe eller kakao, kanskje lage en ekstra god lunsj, tenne lys, eller ta med skolearbeidet i senga. Dette er de tingene jeg forbinder med litt ekstra kos. Det sikkert slik for de fleste, at jo mer du leser, lærer og mestrer, jo morsommere blir det. Poenget med utdanning er vel å lære så mye som mulig, er det ikke? Du skal jo tross alt leve av den kunnskapen du tilegner deg en dag. 🙆🏼

 

Idag har jeg sneket med meg skolearbeidet i senga. Det fristet nemlig ekstra lite å sette igang med noe som helst, og jeg trengte å gjøre det så lett som overhodet mulig å lese litt. Jeg satt på tv, fant noe som interesserer meg, og kokte meg en god kopp te, med ekstra sukker 🙌🏼. - Og vips, så var det faktisk helt greit å lese litt. Nå er min belønning til meg selv å se litt serie før middagen står for tur. 😋

 

Ha en super dag videre, alle fine ☕️

 

- Kine
God fredagsmorgen, alle fine🍂

 

Til tross for noen smuler her og der, så elsker jeg å spise frokost på senga. Det er en luksuriøs følelse - litt som roomservice på hotell, er du ikke enig? 🙌🏼  Det er ikke ofte frokosten ser slik ut, det skal sies. - Det er heller ikke ofte jeg spiser den i senga, svært sjeldent faktisk. Det er derfor øyeblikk som dette nytes litt ekstra. 🤗 En perfekt start på dagen, og helgen. 😚 

 

 

Ønsker dere en super fredag videre! 💗 Husk forresten å gi meg din stemme 😃 (👇🏼 trykk på bildet under 👇🏼) . Da ville jeg blitt utroolig takknemlig 💗

  

- Kine 
Noe jeg har tenkt på veldig lenge, er å gjøre forandringer i designet her på bloggen. Jeg er utrolig ubesluttsom, og blir aldri helt fornøyd. Derfor har det bare blitt utsatt,- i tillegg er det jo masse jobb når man redigerer slik på egenhånd. Jeg er absolutt ingen ekspert på verken HTML- eller CSS koder, men jeg har plukket opp endel triks opp igjennom. Det er google og andre bloggere sin fortjeneste at jeg har klart å lage dette designet selv, for å si det sånn. Om det er bra er en annen sak 😅, men det er iallefall unikt - og mitt.

 

Mitt største irritasjonsmoment har vært headeren, og endelig er den byttet ut - både på mobil,- og webvisning. DEILIG🙏🏼. I tillegg er alle skrifttyper endret, og det er blitt gjort noen fargejusteringer her-og-der. Skrifttypen fant jeg på Google fonts, og jeg er superfornøyd✨. For første gang er alle (utenom header) skrifttypene på bloggen like, og vet du hva? Jeg syns det ble kjempebra! Hva mener du? 

 


 

 

Hva syns du? 

  
 

God ettermiddag alle gode 😚

 

Nå sitter jeg nydusjet med en god kopp te i morgenkåpen på senga. Jeg og Alma var ute på en liten skogstur i stad, og jeg ble så kald når jeg kom hjem. Termostaten viste rundt 5 grader, og regnet gjorde det heller ikke varmere 😖. Det er derimot etter slike turer det er ekstra deilig å komme seg inn igjen og ta seg en god og varm dusj🙏🏼. Den foreløpige idyllen tar derimot en brå slutt nå, ettersom jeg straks skal møte familien på restaurant, - og som sagt så sitter jeg i morgenkåpen, nydusjet.  

 

 

Håper dere likte de enkle bildene jeg tok istad 😚

 

Jeg minner igjen om blogg-konkurransen jeg er nominert i, vil du være så snill å bruke et par sekunder på å hjelpe meg? Trykk i så fall på linken under innlegget <3 

 

- Kine 
GOD KVELD FINE 💗

 

 

Da var enda en dag snart over, og det var utrolig godt å synke ned i sofaen foran tv`en nå 🙏🏼. Dagene går jo så fort, og det begynner å gå opp for meg at det ikke er så lenge igjen til eksamen😨. Derfor er skoleboken og en stor skoleoppgave med på kveldskosen ikveld, sammen med en god og varm kopp kakao da - så jeg skal ikke klage 😋. I tillegg har jeg jo den søte lille(store) valpen min som holder meg med selskap 💗, så da går det litt bedre at samboer er borte i jobbforbindelser denne uken også. 

 

 

Hvordan tilbringer du din kveld? 😚

 

 

- Kine 🤗

 

 


Husk å stemme på meg i bloggkonkurransen jeg er med i 💗 Jeg trenger virkelig din hjelp, og ville satt utrolig stor pris på om du vil trykke deg inn på banneret over eller under innlegget, og gi din stemme. Gi meg beskjed om du gjør det, slik at jeg kan følge deg og gjøre deg en tjeneste tilbake 😚


 
Åh, nå skal det bli såå godt med en ferietur! 🌞

 

 

Ettersom sommeren gikk til camping, festival og hytteferie med familie,- med nokså skiftende og dårlig sommervær, så var en utenlandstur til varmere strøk svært etterlengtet! Selvom vi ikke fikk mulighet i sommerferien, fikk vi snikt inn en ekstra ferieuke nå, og reiser dermed til Kreta for en uke med sol, bading og god mat om få timer. 🙏🏼 

 

 

Som du ser er jo selvsagt også skolebøkene med i håndbagasjen, sammen med de andre "viktige" ut-på-tursakene! - Macen er også med, det er den alltid - men jeg får sjelden bruk for den 🙈 I tillegg er kortstokk en slager, pass er smart, og reisekameraet utrolig praktisk (selvom jeg har med det andre også). Foruten dette har jeg ørepropper og oppblåsbar nakkepute med i håndbagasjen, noe som er utrolig godt på en lang flytur 🙃

 

 


 

For øyeblikket ligger vi i senga, klare for å trekke til oss noen timer med søvn før vi må opp igjen klokka 4. Heldigvis fikk vi låne gjesterommet til svigertante som bor like i nærheten av Gardermoen, og får dermed skyss inn i morgen tidlig også. - Snakk om å være heldige! 🙋🏼

 

Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg enormt! 👫🛫 🇬🇷🌞🥂🌅🌊🍹🏖💗

 

- Kine😚
Heihei 🤗 Hatt en fin helg? 

 

Denne uken starter skolen igjen, og det er sikkert mange som gjerne kunne tenkt seg litt ekstra ferie, men jeg tror de fleste syns det blir godt å komme inn i en god hverdagsrutine igjen🤓. Ved hver semesterstart har jeg lovet meg selv at "dette året skal jeg stå på", men det har jo aldri skjedd. Derfor har jeg gjort litt ekstra i høst for å prøve å holde motivasjonen oppe igjennom semesteret.

 

 

For min del, så hjelper det ekstremt på motivasjonen med nytt skoleutstyr og en plan for hvordan skolearbeidet skal fordeles frem mot eksamen. I tillegg blir jeg mye mer motivert når jeg begynner å forstå fagstoffet. - Jeg studerer jo økonomi, så flere av fagene er tunge. Derfor må jeg forstå sammenhengene før jeg faktisk forstår noe av det jeg leser, og dermed er det ofte tungt å komme igang 🙃. Det regner jeg med flere studenter i høyere utdanning som kjenner seg igjen! - Men for min del, ved å følge en plan, der jeg ser mållinja, er det mye morsommere å lese og lære 🤓. 

 

 

Denne uken har jeg reist litt rundt på bokhandlere og lett etter skolebøker og utstyr jeg trenger. Noe har jeg utsatt, mens mye har jeg fått ordnet. Jeg har kjøpt nye markeringstusjer,- det går det fort endel av! I tillegg har jeg kjøpt med en "notis-bok" full av notatlapper - det vet jeg kan være greit å ha. Skrivebøker i forskjellige varianter og kvaliteter, plastlomme-perm til ark og en skoledagbok er også kjøpt inn. I tillegg har jeg jo fått laget en detaljert ukesplan med tilhørende timeplan for alle hverdagene frem til eksamen. 🙏🏼 

 

- Kine 

 
Nå er ferien over, og hverdagen er tilbake for fullt. - Og hva bærer vel ikke mer preg av sensommer enn bærtur?  Vi tok oss en liten skogstur for noen dager tilbake, og fikk plukket nesten 10 liter med blåbær! - Det er så fantastisk å plukke slikt selv, spesielt når smaken er 100 ganger bedre, og prisen i butikk er altfor dyr! Nå er bærene er fryst ned, og jeg gleder meg til å lage smoothie av de i løpet av vinteren 🙏🏼. 

 

 

Denne frøkna her koste seg hvertfall 😃  Hun eelsker blåbær, og hadde det travelt med å passe på oss, samtidig som hun stjal litt bær. Det er så godt å la henne løpe løst i skogen (langt oppi skogen der det ikke finnes stier og lignende, og hun hadde 15 meters langline hengende etter seg, slik at vi kunne "fange" henne ved behov), og se hvor mye hun koser seg og spretter rundt! - Det varmer et (hunde)mammahjerte 💘. 

 

 

Ikke bare er det koselig og sunt å gå på bærtur, men det er jo så mange helsefordeler med å spise blåbær fra skogen også! ifølge nrk så er det "helse i hvert bær, og kanskje noen ekstra ungdomsdager". 

 

- Kine 😚
Halloo skolestart 🤓 

 

Endelig er hverdagen tilbake, med alt det positive og negative som følger med. Det er (for første gang) utrolig deilig å ta fatt på studiene igjen. - Jeg kom inn i en god sirkel like før eksamen i vår, da jeg leste og lærte masse (ettersom jeg hadde sluntret unna hele semesteret) og jeg syntes det var moro!. Etter alle eksamenene var levert ble det plutselig så rart med ferie, og INGENTING å gjøre, og dermed er det så godt med fire nye (og forhåpentligvis spennende) fag å ta fatt på. 

 

 

fagene jeg har dette semesteret er  
// Metode og databehandling // stats- og kommunalkunnskap // Virksomhetsstrategi // Investering og finansiering// 

 

Jeg tviler på at det blir så bra oppmøte på forelesninger dette semesteret heller, ettersom jeg bor 40 minutter unna skolen😒. Men, nå har jeg heldigvis to gode venninner som tar to av de samme fagene som meg, som jeg både kan kjøre med, og samarbeide med 🌸 - I tillegg har jeg jo tross alt klart meg ganske bra så langt, hjemmefra, så med litt ekstra innsats i år så håper jeg å være ekstra fornøyd med karakterene til jul 🤓

 

 

- Selvsagt hører også en god frokost med til hverdagen🙏🏼,  og det hjelper også hodet med å henge med i disse passe tunge fagene 😴.  Nå setter jeg igang med sammfunnsvitenskapelig metode, og håper å komme meg igjennom to kapitler før jeg skal på en times jogge/gå tur i skogen med ungen(hunden) min. Jeg har også en plan om å lage middag til samboeren kommer hjem, så nå må jeg nok stikke 😚.

 

Ha en vakker torsdag🌸  

 
 

God lørdag, alle fine 🌸 Har dere hatt en fin dag? 

 

Typisk meg så har jeg selvsagt blitt forkjølet, og har en ganske dårlig form om dagen. Stemmen min høres ikke ut, det føles som den ene lungen er punktert, og jeg hoster som en gal. Det er så utrolig typisk 😴. I ferier, eksamensperioder, juletider, - ja you name it, da blir jeg dårlig.. Nå som vi endelig er på ferie og hadde tenkt å gå fjellturer hver dag liksom. Vel, vi har fått gått en fjelltur, vært på en jettegryte-tur i helvete (turistatraksjon i nærheten) og vært på grilltur i skogen idag da, så det er ikke så ille på 4 dager. Jeg hoster meg ihjel bare jeg går ut døren, så nå var det utrolig deilig å komme til hytta igjen. Best av alt var det å bytte ut treningstightsen med en joggebukse og sette seg i sofaen med en god dose hostesaft. 🙃 

 

For å kunne oppdatere dere litt, så tenkte jeg å legge ut noen bilder som ble tatt idag, håper dere liker de 😚

  

Som dere kanskje ser så var det iallefall ei lita frøken som koste seg maks. Hun elsker vann, og løpte rundt som en gærning med ballen sin hele tiden 😅.  

 

 

Ha en nydelig lørdagskveld videre, så snakkes vi 😚 - Kine 

 

 
 

Endelig tok vi også ferie! En av fire uker er allerede gått, og vi har kost oss masse på festival med venner 🙏🏼. Imorgen reiser vi alt videre, og skal på hyttetur. Vi planla tidlig i vår at vi i år skulle prøve å bruke ferien på hytta, og spare penger,- vi kjøpte jo også campingvogn i vår og har jo en valp på 6 måneder. Begge tok en good slant av sparepengene, og sistnevnte er det vondt å reise fra, til tross for at vi har ekstremt gode barnepiker tilgjengelige. Men vi får se, det er mulig vi tar en langweekend et sted iløpet av ferien☀️. 

 

For øyeblikket sitter vi i sofaen og ser på Norske Rednecks,- en flau, men utrolig morsom serie. Det vil si om du liker å se godhjerta og useriøse mennesker som tar seg selv ekstremt uhøytidlig, og som elsker å drite seg ut på tv da, vel og merke. Mennesker du blir glad i, og flau over på samme tid, altså. - Som lever et "carpe diem" liv, der det ikke handler om materialistiske goder, men heller om å kunne bælme mest mulig hjemmebrent på en kveld i godt lag😅. Dagen idag har gått med til vasking av klær og avslapning - noe som er utrolig deilig etter 5 dager på festival! Vi har også, etter å ha spist grillmat den siste uken, laget oss den aller beste middagen,- biff med fløtegratinerte poteter, soppstuing og ferske grønnsaker🙏🏼. 

 
 

Ha en fin kveld videre 😚
 
Jeg kunne virkelig ikke klart meg uten detaljer! Et hjem er hvor du bor, hvor du lever, - og tilbringer masse tid. Da er det vel viktig å trives med omgivelsene? 

 

Vi har jo alle en personlig stil, om den er lik noen andres eller om den er helt spesiell så er det sånn vi liker å ha det. Noen er nøyere enn andre, og noen bruker helt klart mer penger på interiøret sitt enn andre. Noen nøyer seg med 1-2 pyntegjenstander i hele stuen, mens andre (les: meg) får ikke nok. En ting er iallefall sikkert, og det er at alle kan bli fornøyd med hjemmet sitt. Er du litt kreativ, og prioriterer pengene er det overhodet ingen sak. Alle kan ikke bo et slott, uansett hvor mye jeg skulle ønske det til tider, men alle kan bo i et hjem! 

 

Jeg har bodd i alt fra jenterommet hos mamma, min første bittelille leilighet, til min andre litt større leilighet - og nå til et enda større (men fortsatt lite) hus. Hele tiden har jeg vært student, både på videregående og høgskole, men jeg har alltid hatt det hjemmekoselig og satt ekstremt stor pris på å gjøre det til "mitt". Stilen utvikler seg, og en blir bare flinkere og flinkere til å se hva som passer sammen. Jeg kunne helt klart hatt det finere dersom mer av pengene hadde gått til interiør, det kan vel de fleste si.

 

Det er viktig å prioritere penger på hva du selv får mest ut av, om det er et fint hjem, fine klær, røyk, festing, eller fine ferier er opp til enhver enkelt. Men en ting er sikkert, pynt eller ikke - det er viktig å trives i sitt eget hjem, men det aller viktigste er at en har det bra, lever etter evne, prioriterer godt, tar gode valg og gjør det beste ut av det! - Jeg handler sjeldent klær, sminke og sko, ordner håret og klipper meg hjemme, fikser det meste selv og lever relativt enkelt når det kommer til de typiske "pengeslukene". - Men, jeg bruker en god del penger på interiør, pynt og elsker ferieturer - helst minimum 2 turer i året. Det handler ikke om hvor mye eller lite penger du har, men hvordan du prioriterer dem. 

 
 

Ha en fin torsdagskveld videre, og god natt 😴
 


Hei, og god mandagskveld ✨ 

 

Er det noe jeg sliter mye med, er det søtsuget som kommer om kvelden. Derfor prøver jeg, de gangene jeg ikke faller for fristelsene, å spise gode, sunne og mettende kveldsmåltider. Grove brødskiver, magert kjøttpålegg + frukt og bær er virkelig noe som fungerer for meg. Det er jo et kjent faktum at søtsuget kommer ekstra da blodsukkeret er lavt, så dermed fant jeg ut at jeg skulle skyte det til værs med en sukkerbombe av en smoothie! En sunn sukkerbombe da, vel og merke. 💕 

 // Ingredienser: Et eple, to bananer, en håndfull fryste blåbær og to håndfuller jordbær + frokostjuice & isbiter //

  

Ikke bare av åpenbare grunner, men også av helsemessige årsaker prøver jeg virkelig å unngå fettete måltider om kveldene. Som jeg har skrevet tidligere venter jeg på operasjon for å fjerne galleblæren min, på grunn av steinproblemer.. Disse gallesteinene skilles lett ut når en spiser fett, og har lett for å sette seg fast rundt om kring i magen - noe som gjør siiinnsyyykt vondt (uten å overdrive, er det flere som har sagt at det er verre enn å føde). Og det aller værste, er at dette stortsett skjer om natten. Så med andre ord, spiser jeg usunt på kvelden, er det en sjanse for at jeg ikke sover om natten. 

 

 

 

Å lage smoothie om kvelden hjelper virkelig. Et glass smoothie til, eller uten kveldsmaten tar virkelig bort mye av søtsuget. Som jeg nevnte i stad, så skytes jo blodsukkeret til værs av en slik sukker- og kaloribombe og i tillegg blir en jo mett, en bonus er jo også at frukt og bær gir mange helsefordeler, så det anbefales 😋.

 

God natt 💕


 
Hallo 💕

 

Endelig kom våren! Det er utrolig fint om dagen, spesielt her på Østlandet. Det er sykelig varmt, og himmelen er skyfri nesten hele tiden. Jeg har hatt en suuuperfin langhelg, det kunne rett og slett ikke blitt bedre! Vi har gått turer, grillet, vært med familie og venner, og hatt fantastisk vær. 

 

Typisk nok, er dette starten på eksamensperioden. Jeg hadde en eksamen i går, og har den neste alt i morgen 😖. Slik ser dermed min dag ut, håper du koser deg mye mer enn hva jeg gjør!  

  

- Kine. 
Jeg skal si deg jeg våknet til den største nedturen du muligens kan tenke deg i dag tidlig. Snø, igjen! Jeg høres nok veldig dum ut nå, men det hadde jeg faktisk ikke forventet, ikke så mye og så sent i april. Det aller værste, er at snøstormen fremdeles holder på 😒. 

 

Heldigvis, så hadde jeg gjort klart en liten "godbit" til meg selv i går. Så når jeg stod opp i dag tidlig, viste gradestokken på ute-boblebadet 39 grader. Det hjalp på humøret! Det er alltid deilig å ta boblebad, men idag var det ekstra deilig! Med 39 varme under vann, og 1 grad (og snøstorm) over vann, så kan du tro jeg koste meg 🙃. 

 

 

 

- Kine
 
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Åh, bare to dager igjen til PÅSKEFERIE! Det er deilig å tenke på. Vi reiser opp til et skisenter i Sverige på lørdag, og videre til hyttetunet på Rogsjøen(Finnskogen) på hjemturen. Senere i ferien skal vi også opp til ei tredje hytte nord i Trysil, så det blir bra!

 

Men før den tid, må både huset pyntes til påske og innleveringen i rettslære gjøres klart. Jeg har også planer om å få malt ferdig huset her-og-der, men det får vi se på. Jeg har funnet ut at jeg har totalt 2 påskepynter. Den ene er koppen du ser på bildet over, og den andre er et kubbelys i glass,- og som du sikkert ser så er påskeliljen ganske så slapp også, så den går vel i søppelen i.l.a dagen. HAHA... Vel,.. 

 

Før jeg starter på dagens gjøremål (jobbe med skole + male skap og dørlister i gangen) er det ekstremt deilig å kunne slappe av en liten stund med en god frokost, en kopp te, og et inspirerende blad. På denne bloggen ser det kanskje ut som jeg er ekstremt flink med frokost (HAHA), men neida, det går som regel mange dager mellom hver gang jeg "prioriterer" frokost på morgenen. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Ha en super dag videre! 

 

- Kine
// Dere husker kanskje jeg skrev om mageplagene mine for en uke tilbake? //


 

Som jeg skrev, trodde jeg plagene var spiserørskramper, som jeg hadde fått beskjed om for 2,5 år tilbake, men det viste seg å være feil. Natt til torsdag ble smertene helt utholdelige, og etter 3 timer med intense smerter dro vi til legevakten. Der ble jeg undersøkt, uten noen konklusjon. Jeg fikk sprøyte og tabletter mot smertene, men ingen hjalp. Etter litt om-og-men, ble jeg henvist videre til Hamar, og fraktet dit. Der var konklusjonen den samme, ingen svar. 

Nå var klokken passert 06.00, og etter 6 timer med smerter begynte de endelig å avta. Jeg ble innlagt i vente av flere undersøkelser neste dag.
 


Innimellom dette, vil jeg bare nevne hvor ekstremt heldig jeg er som er bosatt i Norge! Jeg ble virkelig ivaretatt, og legene gjorde så godt de kunne for å hjelpe meg. Viktigst av alt - jeg ble trodd, til tross for at alle tegn tydet på alt alt var i skjønneste orden. Selvsagt, på et sykehus tar ting tid, og man aner ikke når undersøkelsene vil bli. Likevel, kunne jeg ikke vært mer fornøyd! Sykepleierne kom innom hver time, og hørte hvordan det gikk, jeg fikk sykehusklær, en seng , vaskesaker, nesespray, iphonelader og middag(etter undersøkelsen). Og det sykeste - jeg gikk ut uten å måtte betale en eneste krone! Det er velferdsnasjonen Norge, det! 


 

Klokken 13.00 neste dag, ble jeg tatt ned til ultralyd for å undersøke organene nærmere. Med en gang de startet undersøkelsen, fant de raskt ut hva som var galt. Og de forstod godt hvorfor smertene hadde vært så intense. Feilen, var galleblæren min. Den var helt fylt med gallestein,- altså, ikke en gallestein, men full av gallestein. Kanskje ikke rart de siste årene har vært preget med store smerter, både på dagtid og nattestid. 

  

I mitt tilfelle, er eneste alternativ å operere vekk hele galleblæren, sa kirurgen. Da er jeg heldigvis kvitt plagene for godt, og det tror jeg vil gi meg ett helt nytt liv! I natt var plagene tilbake, og jeg har sovet veldig dårlig. Lik min flaks så virket ikke de smertestillende jeg fikk på sykehuset, så nå gleder jeg meg virkelig til operasjon! Man blir helt utmattet av å gå og ha vondt/ubehag mer eller mindre konstant. 

 Gallestein er ganske likt nyrestein. Smertene er like, men kan selvsagt variere med hvor stor steinen er. Gallestein er derimot farligere, ettersom den kan revne galleblæren, og nyrestein stortsett går ut av seg selv igjennom urinen. 

 

Har noen av dere hatt lignende plager før?

 

 

Kine. 

 

Hallo igjen, mandag og skolearbeid! 

 


 

Nå er jeg faktisk så sliten og lei, om det er lov å si? Jeg er takknemlig for livet mitt, og at jeg er så frisk som jeg er. Likevel, har denne helgen gjort meg helt utmattet, kjenner jeg. Når det kommer til smerter, så føler jeg at jeg har ganske stor smerteterskel, men denne helgen har jeg slitt mye om nettene. Det gjør det ekstra tungt å ta fatt på skolearbeidet, i en fra før av nok-så-travel hverdag. 

 

Spiserørskramper er en form for magesmerte som kan bli ubeskrivelig vondt. Det startet en kveld for 2,5 år siden, da jeg plutselig fikk akutte smerter i magen. Jeg ringte desperat til legevakten, men fant fort ut at jeg ikke klarte å snakke. Hele stemmen var fylt med de krampene jeg kjente midt i magen, og lydene som kom ut var hakkete og uforståelig. Damen jeg snakket med skjønte fort alvoret, og bestilte straks en ambulanse som skulle hente meg. Heldigvis, så stoppet plutselig smertene opp, og jeg klarte dermed å kjøre ned til sykehuset selv. Etter undersøkelse fikk jeg beskjed om at det mest sannsynlig var kramper eller "brekk" nederst på spiserøret, og at dette kunne forekomme. Ingenting å gjøre med. 

 

Etter denne opplevelsen, så har jeg våknet av lignende plager 5-6 ganger, og kjenner ofte på ubehag i disse mage/rygg områdene om dagene. De kraftige smertene har ikke forekommet ofte, og jeg har dermed ikke pratet om det til noen. Denne helgen derimot, har nettene vært helt forferdelige. Natt til lørdag fikk jeg kun ett par timers søvn før klokken 8 om morgenen. Og viste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Smertene kan beskrives som et fremmedlegeme som er stukket inn i ryggen og som blir dunket opp og ned midt i magen. Det gjør det tungt og vondt å puste, og helt umulig å ligge. 

 

I går ringte jeg legevakten igjen, jeg hater å ringe slik, og unngår legebesøk for alt det er verdt. Heldigvis kom det noe godt ut av samtalen, og jeg fikk et tips som hjalp. Nå går det heldigvis mye bedre, og jeg kjenner bare ett lite ubehag i magen. Jeg er selvsagt sliten og trøtt, og det frister overhodet ikke å sette seg med skolearbeidet. Heldigvis hjelper en kopp te og noen tente lys masse på viljestyrken! 🍵

  

 

 

Håper du får en super dag 😚

 

 
I løpet av livet gjennomgår vi mange forandringer, vi flytter for oss selv, begynner å jobbe, får samboer, får barn and so on. Det sies at "forandring fryder", men alle regler har sine unntak. Liker vi virkelig forandring? Eller har vi blitt vanedyr, som helst vil gå i de samme sirklene dag ut og dag inn? 

  

Forandringer er godt, syns jeg. Spesielt når det gjelder interiør og omgivelser. Jeg elsker hytteturer, og ferier generelt. Og interiøret flyttes på daglig, nesten. Men livsstilsendringer, det er jeg lite fan av. Er det noe som kommer i vegen for mine vaner, eller gjør dagene vanskelig å planlegge frem i tid, så blir jeg urolig. Jeg er vel en liten "kontrollfrik" innerst inne, og liker å ha alt klart for meg. Det setter den nye valpen en stor stopper for.

 

Det er i vår beste interesse å legge mye tid og innsats ned i valpen nå, da det vil gagne oss på lang sikt. Vi vil helt klart ha en lydig, snill, tillitsfull og stabil hund, og den delen styrer mer eller mindre vi, iform av oppdragelsen. Jeg leste på forskining.no, i en artikkel skrevet av en hundefyr, at "får du laget middag hver dag, og husker å betale regningene innen fristen,- så har du ikke gjort en god nok jobb" i valpeperioden. Så da føler jeg vi er ganske innafor. 

 


 

 

Til tross for at slike forandringer som regel gjør meg ganske urolig, så skal jeg skal innrømme at jeg føler meg som en veldig god utgave av meg selv om dagen. Tidligere har dagene forsvunnet til ingenting, alt uten mening, og jeg følte jeg aldri fikk gjort noe. Nå derimot, har jeg hendene fulle med valpen, som tester både temperamentet og tålmodigheten til det fulle. I tillegg har jeg behersket skolearbeidet, husmor-rollen, fått pakket ut flyttelasset OG blogget flere ganger den siste uken. Det er en utrolig god følelse! Misforstå meg rett, jeg er mye mer sliten, og jeg får sjeldent gjort ting jeg liker, eller har lyst til, men dagene har fått en ny mening med den lille valpen i hus. Hun gjør meg maktesløs til tider, men hun gjør meg også så inderlig glad. 

  

Jeg er sikker på at det er mange hundefolk som kjenner seg igjen i dette. Hvis ikke det bare er jeg som over-reagerer på grunn av en altfor stor endring i hverdagen da, hehe. 

 

Håper du får en strålende søndag videre!

 

- Kine. 

 
 

Hallo lillelørdag 

  

Favorittdagene mine, er de dagene jeg kommer meg opp tidlig, får ryddet og laget meg en god frokost som jeg kan nyte. Idag er en slik dag! Nå har jeg jo en liten hundevalp i hus, og hun nøler ikke med å vise når hun vil stå opp. 

 

Idag er en nydelig dag, solen stråler og det er riktig påskevær! Jeg og Alma har alt vært ute ett par timer, både lekt og fått ryddet litt. Igår, etter skolearbeidet var gjennomført fikk jeg måkt og ordnet i stand verandaen til sommeren, og som jeg gleder meg! 

 

Nå ligger Alma og sover i sofaen ved siden av meg, hun har mye energi, men heldigvis sover hun også endel. - Det er de stundene her jeg får tid til å gjøre mine ting, og de setter jeg så stor pris på om dagen. Nå har jeg nettopp inntatt en supergod frokost, drukket en kaffekopp og sett nyeste episode av grey´s anatomy. 

  Nå er klokken alt blitt halv 4, som dagen har flydd av gårde! Selvsagt våknet Alma mens dette innlegget ble skrevet, og dermed tok det fire timer å fullføre, haha! Du skjønner nå kanskje hvorfor jeg setter så stor pris på de små øyeblikkene der hun sover? - Jeg får nemlig ikke gjort stort mens hun er våken 🙈. Ei venninne påpekte igår "jeg syns du har vært så lite på nett den siste tiden", og etter å ha vært her på besøk i 4 timer forstod hun godt hvorfor.  Livet med valp (iallefall denne valpen) er hektisk. 

 


 

Kine. 

 
Hello monday!

 

// Her kommer enda ett innlegg med mobilbilder, er selv klar over hvor forferdelig det ser ut 🙈. Skal få ordnet minnekortleser før neste innlegg. //

 
 

Er det en ting jeg er dårligst på, så er det skolearbeid. Samtidig, merkelig nok, så er det skole jeg er best på. Jeg skal ærlig innrømme at jeg undervurderte studier, og tenkte at dette kunne jeg seile igjennom uten særlig innsats. Jeg har alltid vært flink på skolen, kanskje for flink, ettersom jeg alltid har sluntret unna på lekser og gitt ganske faen. Likevel, så valgte jeg å kjøre på med økonomiutdanning. Målet er en master, og tittelen siviløkonom. Forbildet mitt, er han skalla fyren fra luksusfellen, siviløkonomen Hallgeir Kvadsheim. Kjedelig tenker du kanskje, men tvert imot, tenker jeg. 

 

Endelig sover valpen, hun ligger sånn halvveis over føttene mine, og småsnorker. Dette øyeblikket er så koselig og deilig! I hele formiddag har hun vært helt bajas, og jeg har til tider følt meg ganske maktesløs. En ting er å ha en valp, men når du plusser på en halvgærn kattunge så blir det for liv. Jaja, nå sover de begge, og jeg har endelig fått mulighet til å sette meg ned med skolearbeidet som har blitt utsatt altfor lenge. 

  

Dagen min blir altså slik her. Senere kommer ei skolevenninne som jeg er utrolig glad for å ha. Vi ble raskt bestevenner første året på vgs, og jeg er så glad for at vi fremdeles studerer det samme. På godt og vondt, så er vi utrolig like. Vi er begge skoleflinke, men også eksperter på unnasluntring og utsetting. haha.. 

 

 

Ha en fin mandag videre, og håper dere koser dere mer enn meg, hehe. 

 

- Kine. 
Hallo Helg! 

  

// Plutselig ble denne interiørbloggen litt mer personlig enn den var tenkt til, men er ikke det litt gøy da? Jeg vet jo det, at en blogg er mye morsommere å lese dersom du føler du kjenner den du leser, så here i go. //

 

Mitt navn er Kine, jeg er 22 år, og dette er meg. (Vel, i rett vinkel med front-cameraet på mobilen da, vel og merke. haha.)

 

 

 

Jeg er sammen med denne fine og fantastiske fyren. Vi har vært sammen i litt over 3 år, og vært samboere i litt over 2,5 år. 

 

 

Han er den absolutt beste personen jeg kunne vært sammen meg, og jeg føler meg som verdens heldigste. Han er ekstremt generøs, tålmodig og han passer rett og slett på meg! Vi er begge veldig glade i å reise, og bildet ovenfor er tatt når vi var i Roma i august. Ellers det siste året har vi vært to ganger i Gran Canaria og i Krakow. Utenom det har vi vært i Rhodos, Berlin, København og London sammen.  

 

 

Ettersom vi begge er veldig glade i dyr, har dette resultert i en liten dyrepark (les: to katter og en hund). Dyrene er veldig viktige for oss, og vi er veldig opptatte av at alle skal ha det så godt som mulig. 

 Navnene deres er Alma, Oddvar og Savannah. 

 

 

I skrivende stund er vi på hyttetur. Vi/jeg elsker å reise på hytta, og vi er så heldige at vi har godt med utvalg rundt oss. Nå befinner vi oss i Skåbu, det fineste stedet å ha hytte i Oppland, syns jeg. Dette er hytten til bestemoren til Daniel (samboeren min). Her er det masse snø, noe Alma er svært begeistret for. 

  

Jeg studerer økonomi, og har en relativt ganske grei peiling på privatøkonomi. Likevel, er jeg et ordentlig dårlig eksempel når det kommer til sparing og disponering av penger. Det skal riktignok sies at jeg lever på studielån/stipend, og ikke sitter igjen med stort etter husleien og andre regninger er betalt. Jeg kan hvis jeg vil, men ettersom Daniel er ferdig utdannet og har en mye bedre inntekt enn meg, og er veldig flink til å spare for oss begge, så går det greit foreløpig. Vi har felles økonomi, og deler på det vi har. 

 

Jeg har ingenting jeg "brenner" for, men jeg er stor fan av fornuftighet. Jeg finner beundring i mennesker som er reflekterte, ser en sak fra flere synspunkter, og som uttaler seg med fornuftighet og godhet. Jeg ser altfor ofte mennesker som uttaler seg om ting de absolutt ikke kan noe om, eller ikke tenker godt nok igjennom på forhånd. Jeg støtter egne meninger for alt det er verdt, men samtidig er det noen ting du ikke burde mene uten å ha endel kunnskap på området først. Jeg er evig takknemlig for alt jeg kan og vet, selvom det ikke er mye, men jeg digger mennesker som bruker den kunnskapen de har på en bra måte, uansett hvor mye kunnskap det måtte være. 

 

 

Det var litt om meg, nyt lørdagen videre <3 

 

 

Kine.