hits

 

Hei og god onsdagsformiddag 👋🏼

 

Idag er det utrolig kaldt, sist jeg sjekket var det så lite som -16 grader 😰- Og dermed ble det bestemt at idag holder vi oss inne, til tross for strålende sol. Jeg dro meg faktisk ut på en skitur med Alma og bestefar igår, i hele -10 grader 👏🏼(litt småstolt av den) noe som forsåvidt gikk veldig bra, Alma (hunden) viste heller ingen tegn til å fryse, så da var det jo ikke noe problem. Minus 16 derimot, det blir for kaldt. Dermed har jeg fått gjort litt husarbeid, og fått litt ting opp på veggene rundt om. I dag tidlig kom det også en stor bil med masse ved til oss, og det var derfor veldig fristende å nyte lunsjen, og litt pc-tid foran peisovnen 🙌🏼Luksus for meg, som ikke har vært vant med fyring i eget hjem tidligere. Her får du et lite innblikk både av peisstuen, og lunsjen 😚👇🏼

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Ha en nydelig & varm innedag videre 💗
Heisann 🙋🏼‍♀️

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hvordan er det med dere? Nå har vi endelig kommet oss godt til rette i det nye huset vårt. Det lille badet på soverommet er pusset opp,- eget innlegg kommer senere🙌🏼, og jeg har til-og-med startet å lage mine egne møbler (les: leget et møbel) 🙈. Fysøren, så moro & enkelt! Dette anbefaler jeg alle med litt grunnleggende bygge-verktøy tilgjengelig å prøve. 

 


 

Hele ideen ble til når jeg plutselig fant en stor, rustisk gammel planke i kjelleren, som jeg tenkte hadde vært nydelig som en topp-plate på et møbel. Etter litt skissering og planlegging, var jeg en time senere på veg til Maxbo for å kjøpe inn nødvendige materialer. Hvis du lurer, så kom prisen på rundt  200,-. Topp-platen og hylleplaten hadde jeg fra før av.

 

 

Handlelisten bestod derfor av 7,4 meter med plank (5x5cm bredde) og 2 meter med en litt finere taklist. Utenom dette brukte jeg spiker og trelim til festene, heftgrunn på treverket, og et strøk med supreme finish maling i fargen bomull,- dette hadde jeg fra før av. 

 

Verktøy jeg brukte var vanlig sag, kapp,- og gjærsag og hammer. Kapp,- og gjærsag må du selvsagt ikke ha, men det er klart at denne gir rette og nøyaktige kanter - noe en vanlig sag ikke er så egnet for. Jeg brukte kun den vanlige sagen til å tilpasse hylleplaten rundt beina.

 

 

Fremgangsmåten er veldig rett frem. Du starter enkelt nok med å kappe til bitene til de målene du har bestemt at møbelet skal være - deretter setter du bitene sammen. Jeg brukte både trelim og spiker til å feste bitene.

 

 

Listen under topp-platen limte jeg fast med trelim, da dette ser finest ut 😅- Husk at trelimet skal tørke en stund, så jeg lot konsollbordet stå til tørk over natten, og malte dagen etterpå. 

 

 

Ble det ikke bra? Den ga iallefall kjøkkenkroken et skikkelig løft, og jeg følte meg brått veldig handy i etterkant også 🤓. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Ha en super tirsdagskveld videre 💗
Heihei 👋🏼

 

Endelig, etter 3,5 år i leid leilighet/hus har vi endelig kommet oss inn i noe vi kan kalle vårt eget 🙏🏼. Ikke bare er det utrolig stas, men det er også en merkelig følelse - huset er faktisk vårt, og alt av ansvar som følger med 🤭 Huset er heldigvis i grei stand, så vi slipper gjøre så mye. Det vi derimot starter med allerede til uken, er en makeover av det lille badet vi har på soverommet. Jepp - husets forøvrig eneste bad er plassert inne på soverommet vårt 😅 Veldig praktisk, samtidig som det er ufattelig upraktisk at alle gjester må igjennom soverommet for å gå på do. Vel, vi starter med bygging av stoort og helt nytt bad utover våren, og når det blir ferdig blir huset perfekt - for oss. 

 

 

Her får du en liten smakebit på stuen ✨

 

 

Ha en fin lørdag videre 😚