hits

Igår følte jeg at våren endelig var her. På ettermiddagen satt vi ute og nøt solnedgangen, og vi hadde også en liten valpe-playdate ute på jordet mens solen gikk ned. Det var utrolig deilig, og jeg kunne til-og-med se at gresset noen steder var begynt å bli litt smågrønt! Idag derimot, er det 10cm nysnø på bakken 😒. Jeg regner med det smelter nokså fort, men uansett - for en nedtur! 

 

Alma derimot, hun ble superhappy når hun så alt det hvite ute. Hun elsker jo snø, så det var veldig stas å kunne base litt igjen(og forhåpentligvis siste gang denne sesongen)! Så da kom det med andre ord noe godt ut av det likevel. 

 

 

God natt 😚

 

Kine.
God morgen onsdag!

 Idag bestemte Alma seg for å være ekstra umulig i buret, og dermed stod vi opp klokken halv 8 når D reiste på jobb. Heldigvis var det litt uvant for henne, så det ble 3 turer ut, basing i sofaen, litt herjing med leker og nå sover hun igjen 🙏🏼.  

 

Det er utrolig deilig å stå opp tidlig! - Det er litt som trening, frister sjeldent på forhånd, men så utrolig deilig når man er kommet igang. Idag har jeg egentlig en hel del som skal gjøres. Leiligheten trenger å støvsuges, klær må vaskes, kjøkkenet må ryddes, jeg bør trene mer lydighet med Alma, og sist, men ikke minst - jeg har en svær oppgave i rettslære som må gjøres 😴. Men hva gjør jeg? Jo, jeg sitter å ser på bloggerne. 

 

 


 

Ha en super onsdag videre 💕

 

Kine

 
// Dere husker kanskje jeg skrev om mageplagene mine for en uke tilbake? //


 

Som jeg skrev, trodde jeg plagene var spiserørskramper, som jeg hadde fått beskjed om for 2,5 år tilbake, men det viste seg å være feil. Natt til torsdag ble smertene helt utholdelige, og etter 3 timer med intense smerter dro vi til legevakten. Der ble jeg undersøkt, uten noen konklusjon. Jeg fikk sprøyte og tabletter mot smertene, men ingen hjalp. Etter litt om-og-men, ble jeg henvist videre til Hamar, og fraktet dit. Der var konklusjonen den samme, ingen svar. 

Nå var klokken passert 06.00, og etter 6 timer med smerter begynte de endelig å avta. Jeg ble innlagt i vente av flere undersøkelser neste dag.
 


Innimellom dette, vil jeg bare nevne hvor ekstremt heldig jeg er som er bosatt i Norge! Jeg ble virkelig ivaretatt, og legene gjorde så godt de kunne for å hjelpe meg. Viktigst av alt - jeg ble trodd, til tross for at alle tegn tydet på alt alt var i skjønneste orden. Selvsagt, på et sykehus tar ting tid, og man aner ikke når undersøkelsene vil bli. Likevel, kunne jeg ikke vært mer fornøyd! Sykepleierne kom innom hver time, og hørte hvordan det gikk, jeg fikk sykehusklær, en seng , vaskesaker, nesespray, iphonelader og middag(etter undersøkelsen). Og det sykeste - jeg gikk ut uten å måtte betale en eneste krone! Det er velferdsnasjonen Norge, det! 


 

Klokken 13.00 neste dag, ble jeg tatt ned til ultralyd for å undersøke organene nærmere. Med en gang de startet undersøkelsen, fant de raskt ut hva som var galt. Og de forstod godt hvorfor smertene hadde vært så intense. Feilen, var galleblæren min. Den var helt fylt med gallestein,- altså, ikke en gallestein, men full av gallestein. Kanskje ikke rart de siste årene har vært preget med store smerter, både på dagtid og nattestid. 

  

I mitt tilfelle, er eneste alternativ å operere vekk hele galleblæren, sa kirurgen. Da er jeg heldigvis kvitt plagene for godt, og det tror jeg vil gi meg ett helt nytt liv! I natt var plagene tilbake, og jeg har sovet veldig dårlig. Lik min flaks så virket ikke de smertestillende jeg fikk på sykehuset, så nå gleder jeg meg virkelig til operasjon! Man blir helt utmattet av å gå og ha vondt/ubehag mer eller mindre konstant. 

 Gallestein er ganske likt nyrestein. Smertene er like, men kan selvsagt variere med hvor stor steinen er. Gallestein er derimot farligere, ettersom den kan revne galleblæren, og nyrestein stortsett går ut av seg selv igjennom urinen. 

 

Har noen av dere hatt lignende plager før?

 

 

Kine. 
Heihei 💕


 

Vårfølelsen er en helt uvurdelig følelse,- den er så utrolig deilig, og nå er den her! 

 

Idag har solen varmet noe helt sinnsykt, og det har vært herlig å sitte ute. - Solen, en kopp te, radio og mormor er en god kombinasjon! For kattungen og valpen, er dette den første våren de får oppleve, og som de koser seg! kattungen elsker å jakte på alle insektene, og å rulle seg i gresset,- mens valpen er helt oppslukt i alle lukter og pinner som finnes. Det er vanskelig å ikke elske livet idag, for å si det sånn. 

  

Ha en strålende dag videre 😚

 

Kine.

 

Hallo igjen, mandag og skolearbeid! 

 


 

Nå er jeg faktisk så sliten og lei, om det er lov å si? Jeg er takknemlig for livet mitt, og at jeg er så frisk som jeg er. Likevel, har denne helgen gjort meg helt utmattet, kjenner jeg. Når det kommer til smerter, så føler jeg at jeg har ganske stor smerteterskel, men denne helgen har jeg slitt mye om nettene. Det gjør det ekstra tungt å ta fatt på skolearbeidet, i en fra før av nok-så-travel hverdag. 

 

Spiserørskramper er en form for magesmerte som kan bli ubeskrivelig vondt. Det startet en kveld for 2,5 år siden, da jeg plutselig fikk akutte smerter i magen. Jeg ringte desperat til legevakten, men fant fort ut at jeg ikke klarte å snakke. Hele stemmen var fylt med de krampene jeg kjente midt i magen, og lydene som kom ut var hakkete og uforståelig. Damen jeg snakket med skjønte fort alvoret, og bestilte straks en ambulanse som skulle hente meg. Heldigvis, så stoppet plutselig smertene opp, og jeg klarte dermed å kjøre ned til sykehuset selv. Etter undersøkelse fikk jeg beskjed om at det mest sannsynlig var kramper eller "brekk" nederst på spiserøret, og at dette kunne forekomme. Ingenting å gjøre med. 

 

Etter denne opplevelsen, så har jeg våknet av lignende plager 5-6 ganger, og kjenner ofte på ubehag i disse mage/rygg områdene om dagene. De kraftige smertene har ikke forekommet ofte, og jeg har dermed ikke pratet om det til noen. Denne helgen derimot, har nettene vært helt forferdelige. Natt til lørdag fikk jeg kun ett par timers søvn før klokken 8 om morgenen. Og viste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Smertene kan beskrives som et fremmedlegeme som er stukket inn i ryggen og som blir dunket opp og ned midt i magen. Det gjør det tungt og vondt å puste, og helt umulig å ligge. 

 

I går ringte jeg legevakten igjen, jeg hater å ringe slik, og unngår legebesøk for alt det er verdt. Heldigvis kom det noe godt ut av samtalen, og jeg fikk et tips som hjalp. Nå går det heldigvis mye bedre, og jeg kjenner bare ett lite ubehag i magen. Jeg er selvsagt sliten og trøtt, og det frister overhodet ikke å sette seg med skolearbeidet. Heldigvis hjelper en kopp te og noen tente lys masse på viljestyrken! 🍵

  

 

 

Håper du får en super dag 😚

 

 
I løpet av livet gjennomgår vi mange forandringer, vi flytter for oss selv, begynner å jobbe, får samboer, får barn and so on. Det sies at "forandring fryder", men alle regler har sine unntak. Liker vi virkelig forandring? Eller har vi blitt vanedyr, som helst vil gå i de samme sirklene dag ut og dag inn? 

  

Forandringer er godt, syns jeg. Spesielt når det gjelder interiør og omgivelser. Jeg elsker hytteturer, og ferier generelt. Og interiøret flyttes på daglig, nesten. Men livsstilsendringer, det er jeg lite fan av. Er det noe som kommer i vegen for mine vaner, eller gjør dagene vanskelig å planlegge frem i tid, så blir jeg urolig. Jeg er vel en liten "kontrollfrik" innerst inne, og liker å ha alt klart for meg. Det setter den nye valpen en stor stopper for.

 

Det er i vår beste interesse å legge mye tid og innsats ned i valpen nå, da det vil gagne oss på lang sikt. Vi vil helt klart ha en lydig, snill, tillitsfull og stabil hund, og den delen styrer mer eller mindre vi, iform av oppdragelsen. Jeg leste på forskining.no, i en artikkel skrevet av en hundefyr, at "får du laget middag hver dag, og husker å betale regningene innen fristen,- så har du ikke gjort en god nok jobb" i valpeperioden. Så da føler jeg vi er ganske innafor. 

 


 

 

Til tross for at slike forandringer som regel gjør meg ganske urolig, så skal jeg skal innrømme at jeg føler meg som en veldig god utgave av meg selv om dagen. Tidligere har dagene forsvunnet til ingenting, alt uten mening, og jeg følte jeg aldri fikk gjort noe. Nå derimot, har jeg hendene fulle med valpen, som tester både temperamentet og tålmodigheten til det fulle. I tillegg har jeg behersket skolearbeidet, husmor-rollen, fått pakket ut flyttelasset OG blogget flere ganger den siste uken. Det er en utrolig god følelse! Misforstå meg rett, jeg er mye mer sliten, og jeg får sjeldent gjort ting jeg liker, eller har lyst til, men dagene har fått en ny mening med den lille valpen i hus. Hun gjør meg maktesløs til tider, men hun gjør meg også så inderlig glad. 

  

Jeg er sikker på at det er mange hundefolk som kjenner seg igjen i dette. Hvis ikke det bare er jeg som over-reagerer på grunn av en altfor stor endring i hverdagen da, hehe. 

 

Håper du får en strålende søndag videre!

 

- Kine. 

 
 

Enda en uke har gått siden flyttingen, og vi begynner sakte men sikkert å komme oss til rette i det nye huset. Tankene svirrer om dagen, hvor skal ting plasseres? Hvilken farge skal soverommene males i? Blir det for mye i det hjørnet? Blir det tomt på den veggen? Trenger vi noe nytt der? Blir det rotete? Er gardinene bra nok? Det er så mye jeg vil endre på, og det er mye jeg er usikker på.. Sånt blir jeg gal av, bokstavlig talt. Kanskje du kjenner deg igjen? Derfor er det så godt at ting endelig begynner å falle på plass. 

 


Stuen og spisestuen er så godt som ferdige, noe som er utrolig deilig. Det har vel egentlig vært ganske likt hele tiden etter vi flyttet inn, men det var først på fredag at jeg virkelig fikk flyttet om på interiøret og tatt vekk alt overflødig, og nå føles det så mye bedre. Her kommer noen detaljbilder. 

 

 

Nå er lørdagen straks over. Her har den vært veldig rolig. Dagen startet med en sen og ekstremt god frokost, etterfulgt av leking ute i det fine været med valpen. Ikveld har jeg vært hjemme med Alma(valpen) og kost meg med reker og småsyssel mens D har vært på bursdagsfeiring. Håper dere også har hatt en fin dag og kveld😚

 

- Kine. 

 

#INTERIOR #INTERIØR #INTERIØRBLOGG #DETALJER #PYNT #HOME #DEKOR #HJEMMEINREDNING 
 

Hallo lillelørdag 

  

Favorittdagene mine, er de dagene jeg kommer meg opp tidlig, får ryddet og laget meg en god frokost som jeg kan nyte. Idag er en slik dag! Nå har jeg jo en liten hundevalp i hus, og hun nøler ikke med å vise når hun vil stå opp. 

 

Idag er en nydelig dag, solen stråler og det er riktig påskevær! Jeg og Alma har alt vært ute ett par timer, både lekt og fått ryddet litt. Igår, etter skolearbeidet var gjennomført fikk jeg måkt og ordnet i stand verandaen til sommeren, og som jeg gleder meg! 

 

Nå ligger Alma og sover i sofaen ved siden av meg, hun har mye energi, men heldigvis sover hun også endel. - Det er de stundene her jeg får tid til å gjøre mine ting, og de setter jeg så stor pris på om dagen. Nå har jeg nettopp inntatt en supergod frokost, drukket en kaffekopp og sett nyeste episode av grey´s anatomy. 

  Nå er klokken alt blitt halv 4, som dagen har flydd av gårde! Selvsagt våknet Alma mens dette innlegget ble skrevet, og dermed tok det fire timer å fullføre, haha! Du skjønner nå kanskje hvorfor jeg setter så stor pris på de små øyeblikkene der hun sover? - Jeg får nemlig ikke gjort stort mens hun er våken 🙈. Ei venninne påpekte igår "jeg syns du har vært så lite på nett den siste tiden", og etter å ha vært her på besøk i 4 timer forstod hun godt hvorfor.  Livet med valp (iallefall denne valpen) er hektisk. 

 


 

Kine. 

 
Hei, og god tirsdagsformiddag dere! Håper dere har en fin dag i vente, her blir det likt som igår, - skolearbeid. Benytter derfor muligheten til å mimre tilbake til soloppgangen vi var vitne til på hytten på fredag. 

 

  

Hva syns du? 
Hello monday!

 

// Her kommer enda ett innlegg med mobilbilder, er selv klar over hvor forferdelig det ser ut 🙈. Skal få ordnet minnekortleser før neste innlegg. //

 
 

Er det en ting jeg er dårligst på, så er det skolearbeid. Samtidig, merkelig nok, så er det skole jeg er best på. Jeg skal ærlig innrømme at jeg undervurderte studier, og tenkte at dette kunne jeg seile igjennom uten særlig innsats. Jeg har alltid vært flink på skolen, kanskje for flink, ettersom jeg alltid har sluntret unna på lekser og gitt ganske faen. Likevel, så valgte jeg å kjøre på med økonomiutdanning. Målet er en master, og tittelen siviløkonom. Forbildet mitt, er han skalla fyren fra luksusfellen, siviløkonomen Hallgeir Kvadsheim. Kjedelig tenker du kanskje, men tvert imot, tenker jeg. 

 

Endelig sover valpen, hun ligger sånn halvveis over føttene mine, og småsnorker. Dette øyeblikket er så koselig og deilig! I hele formiddag har hun vært helt bajas, og jeg har til tider følt meg ganske maktesløs. En ting er å ha en valp, men når du plusser på en halvgærn kattunge så blir det for liv. Jaja, nå sover de begge, og jeg har endelig fått mulighet til å sette meg ned med skolearbeidet som har blitt utsatt altfor lenge. 

  

Dagen min blir altså slik her. Senere kommer ei skolevenninne som jeg er utrolig glad for å ha. Vi ble raskt bestevenner første året på vgs, og jeg er så glad for at vi fremdeles studerer det samme. På godt og vondt, så er vi utrolig like. Vi er begge skoleflinke, men også eksperter på unnasluntring og utsetting. haha.. 

 

 

Ha en fin mandag videre, og håper dere koser dere mer enn meg, hehe. 

 

- Kine. 
Hallo Helg! 

  

// Plutselig ble denne interiørbloggen litt mer personlig enn den var tenkt til, men er ikke det litt gøy da? Jeg vet jo det, at en blogg er mye morsommere å lese dersom du føler du kjenner den du leser, så here i go. //

 

Mitt navn er Kine, jeg er 22 år, og dette er meg. (Vel, i rett vinkel med front-cameraet på mobilen da, vel og merke. haha.)

 

 

 

Jeg er sammen med denne fine og fantastiske fyren. Vi har vært sammen i litt over 3 år, og vært samboere i litt over 2,5 år. 

 

 

Han er den absolutt beste personen jeg kunne vært sammen meg, og jeg føler meg som verdens heldigste. Han er ekstremt generøs, tålmodig og han passer rett og slett på meg! Vi er begge veldig glade i å reise, og bildet ovenfor er tatt når vi var i Roma i august. Ellers det siste året har vi vært to ganger i Gran Canaria og i Krakow. Utenom det har vi vært i Rhodos, Berlin, København og London sammen.  

 

 

Ettersom vi begge er veldig glade i dyr, har dette resultert i en liten dyrepark (les: to katter og en hund). Dyrene er veldig viktige for oss, og vi er veldig opptatte av at alle skal ha det så godt som mulig. 

 Navnene deres er Alma, Oddvar og Savannah. 

 

 

I skrivende stund er vi på hyttetur. Vi/jeg elsker å reise på hytta, og vi er så heldige at vi har godt med utvalg rundt oss. Nå befinner vi oss i Skåbu, det fineste stedet å ha hytte i Oppland, syns jeg. Dette er hytten til bestemoren til Daniel (samboeren min). Her er det masse snø, noe Alma er svært begeistret for. 

  

Jeg studerer økonomi, og har en relativt ganske grei peiling på privatøkonomi. Likevel, er jeg et ordentlig dårlig eksempel når det kommer til sparing og disponering av penger. Det skal riktignok sies at jeg lever på studielån/stipend, og ikke sitter igjen med stort etter husleien og andre regninger er betalt. Jeg kan hvis jeg vil, men ettersom Daniel er ferdig utdannet og har en mye bedre inntekt enn meg, og er veldig flink til å spare for oss begge, så går det greit foreløpig. Vi har felles økonomi, og deler på det vi har. 

 

Jeg har ingenting jeg "brenner" for, men jeg er stor fan av fornuftighet. Jeg finner beundring i mennesker som er reflekterte, ser en sak fra flere synspunkter, og som uttaler seg med fornuftighet og godhet. Jeg ser altfor ofte mennesker som uttaler seg om ting de absolutt ikke kan noe om, eller ikke tenker godt nok igjennom på forhånd. Jeg støtter egne meninger for alt det er verdt, men samtidig er det noen ting du ikke burde mene uten å ha endel kunnskap på området først. Jeg er evig takknemlig for alt jeg kan og vet, selvom det ikke er mye, men jeg digger mennesker som bruker den kunnskapen de har på en bra måte, uansett hvor mye kunnskap det måtte være. 

 

 

Det var litt om meg, nyt lørdagen videre <3 

 

 

Kine. 

 


 

Jo nå skal du høre her, - vi har både flyttet, og kjøpt valp! En ganske stor og travel forandring i hverdagen. Som om ikke flytting og små-oppussing i seg selv er tidkrevende nok, så hentet vi likesågodt den nye valpen midt oppi det hele. Jeg studerer fremdeles økonomi, og D jobber fremdeles som energimontør. Vi har fremdeles de to kattene våre, og bor nå litt i utkanten av byen i ett eldre, koselig, lite hus på et småbruk. 

  

 

_____________________________________________________________________________________


 

Å ha en 9 uker gammel valp i hus sies å kunne sammenlignes med å ha en nyfødt! - Og det tror jeg absolutt på, til tider. Dagene går i ett, og Alma (den lille valpen) trenger konstant tilsyn for ikke å tisse inne, stjele sko, bite på sofaen etc. Det er jo tross alt vårt ansvar å være med henne, gi kjærlighet og omsorg, passe på å lære henne hva som er riktig/lov og hva som er forbudt. Det er klart at hva vi sier sjeldent når helt igjennom, men det er tydelig at hun forstår hva vi mener. Hun er ei supergod, tillitsfull og smart lita Border Toller (blanding av Border Collie og Toller).

 

 

___________________________________________________________________________________________________

 

Å ha flyttet til ett lite hus er ekstremt deilig, og vi angrer ikke ett sekund. Vi trives veldig godt, og begynner endelig å komme oss til rette. Ettersom jeg fremdeles er student, og D vurderer videreutdanning satt vi huskjøp på vent, og fant ut at vi skulle leie litt lengre. Jeg var veldig klar på at nå var det på tide med større plass, og jeg er så glad for at vi endelig har fått det. Standarden på huset er generelt bestående av opprinnelige 70-talls detaljer, foruten nytt kjøkken. Vi har alt malt en del, men mangler litt. Ordentlig oppussing blir det ikkenoe av, ettersom huset ikke er våres, men maling gjør underverker. I tillegg syns jeg nå at noen små utdaterte detaljer bare kan være stilig. 

 

 

 

 

// Beklager endel dårlige bilder i dette innlegget. Jeg har ny Mac (kattungen og hundevalpen rev ned pc´en min forrige uke), og her finnes verken usb-inngang eller minnekortleser. haha //

 

 

 

Kine.