hits

SAMSUNG CAMERA PICTURES
 

Det hender seg (*mange ganger om dagen*), at jeg bare står/sitter og ser rundt på alle detaljer, og all pynt som står plassert rundt om kring i stuen. Jeg elsker jo pynt, og detaljer og hjemmekoselighet gjør meg både glad og engasjert, og jeg ville blitt totalt gal uten det! Derfor skjer det endringer hele tiden, og jeg streber konstant etter å oppnå noe 'enda finere', eller å finne en enda bedre løsning på plasseringen av pynten. - Jeg vil jo ha det så fint som mulig, for min egen del!

 

Mange bryr seg ikke så mye om hvordan hjemmet ser ut. Jeg har ett inntrykk av at mange er 'fornøyde' så lenge møblene har en viss standard, og det passer inn i tiden, med noen bilder på veggen, og en lysestake her-og-der. Mange slike hjem er veldig fine og elegante, jeg mener ikke noe annet, men ....  Jeg ville ikke trivdes i et slik hus. Jeg trenger noe å se på, detaljer som utfyller hverandre og skaper liv!

 

Min mor bor i ett slikt, såklalt 'visningshus', som jeg kaller det. Et hus der det ser ut som all pynt og personlighet er ribbet vekk, for at så mange som mulig andre skal kunne forestille seg sine detaljer i huset. Min mor bor i et nytt hus, med nye, relativt dyre møbler i mine øyne (som er vandt med å kjøpe enten på ikea eller brukt!). Det er fint, stort, og det er sikkert mange som skulle ønske de kunne bo i ett slikt hus. Men, det er ingen personlighet. - Hun er selvsagt fornøyd, sålenge møblene er ålreite så er alt bra. Eplet falt ganske langt fra stammen der hvertfall! Jeg som bokstavlig talt kan bli skikkelig sur og grinete om jeg ikke får vinduskarmen til å fremstå på sitt beste.

 

Mange har også en tendens til å skylde på 'økonomien', når det kommer til å ha ett fint pyntet hus med friske møbler. Og det er selvsagt en god grunn, på en måte.. Det er klart at du ikke kan gå på fagmøbler og kjøpe en ny sofa til 36 000 om du ikke har økonomi til det, men du kan få en ganske så fin sofa for en 1000'lapp på finn om du bare legger litt innsats i søket! Hele sofagruppen vår, med en 3-seter, to stoler kostet meg 600,-. Pynt også, du må ikke fylle hele hjemmet med design-pynt til 1000kroner lysestaken. Du kan gå på nille eller europris, og kjøpe moderne og flott pynt til nesten ingenting. ALT handler om kreativiteten, innsatsen og lysten! 

 

En ting er iallefall sikkert. Jo mer tid og innsats du legger i ditt eget hjem, jo mer trives du i det, og jo stoltere blir du av det! - Uansett hvilken stil du har, eller hvr mye penger du har! 

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

// alle bildene er fra hvordan stuen ser ut for øyeblikket //
 

 

 

- Kine.

 

#interiør #interior #interiorblogg #interiørblogg #hjem #detaljer #pynt #stue
Hei! Nå har vi endelig fått oppleve litt av hva Roma har å by på. Både i turiststrøkene og litt i utkanten. Vi har utforsket nærområdet til hotellet, ett av de største kjøpesentrene i byen (der romerne handler), og sett litt av selve byen og opplevd noen kjente attraksjoner. 


 

Hotellet vi overnatter på, som er ett ganske så fint og stort hotell, med både svømmebasseng og trenings-studio, ligger midt i ett "buiseness-area". Dette fant vi raskt ut etter vi hadde kommet frem og begynt å utforske nærområdet, - som var ganske så dødt. Dette hadde vi overhodet ikke forutsett (til tross for at hotellet har ett påfølgende "hotell and conferance senter" etter hotellnavnet..) - Vi tenkte jo, 5km utenfor bykjernen, basseng, 4stjerner, = perfekt sted for å slappe av og nyte både storby og sydenferie. - Og det stemmer jo, men det ble kanskje litt for mye av det gode. Heldigvis, så er det en Mc.Donalds (eneste butikk/mat-servering vi har sett) og noen nydelige parker i nærheten. Ekstremt ekte, naturlig, og urørt av turister! - Her er noen bilder. 

 

 

 SAMSUNG CAMERA PICTURES


 

Det er helt fantastisk å se så mange nydelige detaljer, statuer og natur, helt ukjent og uten folk i nærheten. 
 

- Kine.
Heihei! Har dere hatt en fin helg? Jeg skal iallefall ikke klage, til tross for at jeg har jobbet i helgen. Jeg tok nemlig ferie igår klokken halv 5, og gleder meg sånn til å nyte en hel uke med avslapning, kjærestekos og nye opplevelser.

 

Vi er alt kommet oss godt på plass i Roma, og har alt rukket litt sightsing i nærområdet, spist en god lunsj (fra favorittresturanten McDonald's :)))), og fått slappet av over en time i sengen. Det har med andre ord vært ett laangt døgn uten særlig søvn.  

 

Det er jo sånn, iallefall for meg, at da jeg skal forlate leiligheten for en lengre periode, vil jeg at den skal være shinet til jeg kommer hjem igjen. Så etter vi var ferdige med å rydde og ordne leiligheten igårkveld (i stad i mine øyne), hadde jeg en gylden mulighet til å få tatt noen bilder, og vise dere hvordan jeg har innredet vårt bittelille soverom på 6kvm for tiden.   
 

 

Soverommet vårt er, som dere ser, ekstremt trangt og lite. Det at vi ikke kan rundt sengen, ha to nattbord, eller møblere mer, går meg fullstendig på nervene. Størrelsen på rommet får jeg uheldigvis ikke gjort noe med, men jeg føler vi har fått gjort det beste ut av det. 

 

Veggene, listene, taket og gardinene er alle i fargen offwhite, noe som gjør romfølelsen mer åpen og luftig. Sengen og møblene er relativt lyse, men med noen kontraster innimellom. Det ser kanskje feil ut for mange, men jeg har valgt å ha noe litt mørkere og 'fargerik' dekor. - Dette er for å få frem "hjemmefølelsen" i alt det hvite, og forsøke gjøre det til ett koseligere rom. - Om du syntes jeg lyktes i det, det er opp til deg å bedømme, men i virkeligheten, når lyset dempes syns jeg det fungerer veldig godt, - iallefall for øyeblikket. 


 

Jeg gleder meg sånn til dagen vi flytter inn i noe med et større soverom! Men frem til da får det duge med å endre dekor i ny og ned :) Ha en kjempefin søndag videre. 

 

 

- Kine.

 

#interiør #interior #soverom 


Disse ukene forsvinner fort, dagene går i ett og man blir fort fanget i alt man helst skulle gjort. Heldigvis har vi kveldene, de er virkelig gull verd i en "travel" hverdag. Å ha noen timer på kveldstid, der man kan roe ned kroppen, lade opp og gjøre akkurat det man vil, ville iallefall ikke jeg klart meg uten! - Og nå som de mørke kveldene har kommet tilbake, kan man igjen skape den gode, avslappende kvelds-stemningen, som jeg tror alle har godt av!

 

Her hjemme sitter jeg Nydusjet i sofaen etter et langt og godt boblebad ute i regnet tidligere ikveld. Jeg har tent mange lys rundt om, og med den dempede belysningen som vi har her, tv'en på i bakgrunnen og med en cappuccino i fanget lader jeg virkelig opp til en ny jobbdag i morgen. Her er noen detalj-bilder av hvordan jeg har skapt min egen kosestund her ikveld.
 


 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jeg er utrolig sliten om dagen, og gru/gleder meg til skolestart! Med mye jobb, krevende fulltidsstudie og kronisk spenningshodepine, blir det altfor fort slitsomt, og da er tente lys og litt avslapning essensielt, og det er helt utrolig hvor mye det fungerer. Heldigvis har jeg også en ferieuke til neste uke, og da går turen til Roma på kjærestetur, det skal bli så utrolig godt, og jeg ser sånn frem til litt sol og sommertemperatur igjen. Jeg har aldri vært i Roma tidligere, så guri hvor mye jeg gleder meg! Dersom du har vært i Roma tidligere, og har noen spesielle tips til ting man burde gjøre, skrik ut! - Vi har kun planlagt de obligatoriske attraksjonene, og har store planer om å tilbringe mye tid ved hotellets basseng. 

 

- Kine


Gullklumpen min, Savannah 

 

Denne lille klumpen, lyser opp hverdagen og leiligheten vår, og ingen pynt kan noensinne konkurrere med stemningen dette lille vesenet gir. Vel, det vil si, utenom da hun overrasker med dagens fangst (les; døde, parterte fugler på stuegulvet), da hender det seg jeg vurderer bytte hun ut, heh. Klumpen tar seg ikke så dårlig ut heller, etter min mening, og uansett hvor hun er lyser hun opp omgivelsene. 

 

Bildene er fra tidligere idag, da hun i kjent stil protesterte imot meg etter jeg hadde oversett ønsket hennes om å få gå ut. Du skjønner, hver gang hun gjerne vil ut, så maser hun, sånn ordentlig skikkelig høylytt mjauing. (Bare så det er sagt, så pleier hun få viljen sin. Men idag skulle vi bort, så jeg ventet med å slippe hun ut til vi dro) så da hoppet hun opp på tv-benken, (der hun vet veldig godt at hun ikke får være) og la seg ned til i trass, etter å ha tatt noen runder rundt pynten selvsagt. Hun nektet se direkte på meg, men viste meg med noen blikk mot vinduet hva jeg kunne gjøre for å komme på godsiden igjen. Lille vennen. 
 Gullklumpen 

 

- Kine. 

 

Hallohallo! Jeg må bare dele noe med dere, et superenkelt "gjør det selv" tips til dere som også er glade i pynt og interiør. Her trenger du kun tre ting, det tar deg maks 1-2 minutter og resultatet blir nesten garantert bra! Alt du trenger er en lysestake, en glass"vase" (eller noe lignende) og lim. - Dette er jo også noe de fleste av oss kanskje har liggende hjemme, og om ikke, får kjøpt svært billig. Det beste av alt, er at resultatet lett kan bli noe du har ønsket deg. Det ble det for meg iallefall. 

 

 

Her har du mine utgangspunkt, to svært enkle og lave lysestaker, og noen passe store glassvaser. Her kan du selvsagt mikse som du selv vil,- med noen kraftigere lysestaker ville de nesten garantert blitt mye finere, og mer like originalene. 

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES


Som sagt, alt du trenger å gjøre, er å smøre på litt lim på lysestakene, og smekke dem sammen. Ferdig! 
 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Jeg syns resultatet ble nokså bra! Enkelt, billig, og jeg fikk laget meg noe jeg har ønsket meg lenge, ved å kun bruke ting jeg hadde fra før av. 

 

- Kine

 

//Tipset er hentet fra bloggen til Trude Thomassen//
#diy #interior #interiør #interiørblogg #hjemmelaget #lysestaker #homemade #gjørdetselv