hits

it will all be worth it in the end

 

 

Noen ganger blir livet for travelt. Det blir for lite tid til å rekke med alt, og man blir ofte stilt mellom det man bør gjøre, og det man vil gjøre. - Selv om det egentlig er massevis av tid iløpet av en dag, så oppfattes det ofte slik. Det handler nok om utvikling av rutiner, vaner, og prioriteringer. For bare tre år siden var livet helt annerledes, vgs, deltidsjobb, og null bekymringer - Jeg som syntes jeg hadde mye å gjøre da, så feil kunne jeg ta! Luksusen av å kunne være ferdig med skole halv 3, komme hjem til ferdig middag, rene klær og rent hus er så altfor undervurdert.  


Skolen tar opp mye tid og energi for øyeblikket! De forskjellige fagene går på rundgang, og det er alltids en obligatorisk innlevering som skal utarbeides. Fulltids-økonomistudie fra stuebordet på kveldstid er lite optimalt. Men jeg har selv valgt å jobbe dette semesteret, så jeg kan ikke klage. Hodepinen derimot, den kunne jeg godt vært foruten, men kroniske, utmattende smertelidelser er det lite å gjøre med. Jeg er sliten, og mangelen på motivasjon er definitivt til stede. 

 

Heldigvis har jeg en utrolig kjæreste, verdens rareste og fineste kattebaby, og denne fantastiske interiørhobbyen min, som gir meg så mye glede og motivasjon i hverdagen. Og om ikke så altfor lenge (bare 567 år, virker det som), så er jeg søren' meg en økonom også. - Og da regner jeg med alt(mye) av slitet begynner å bli verdt det.

 

Å ha kompetansen til å forstå og forklare økonomiske problemer, se samfunnet fra ett bedre, mer reflektert perspektiv og finne løsninger på problemer få andre kan, det kommer til å være en god følelse! Samfunnet er bygget opp på grunn av økonomi, og dermed er dette noe jeg syns er utrolig spennende! Slik er det for alle utdanninger, alle gir god læring innenfor viktige emner, der alle tilsammen skaper verden vi lever i. - Det gjelder bare å holde ut 
 

 

 

Nothing worth having comes easy, og knowledge is power, vet dere! Og med det slenger jeg med litt ekstra skole-motivasjon,
både til meg selv, og kanskje til deg! 

  

Hvis du også sliter med motivasjon og skolelyst for tiden, prøv å minne deg selv på hvor viktig det er med utdanning. - Både for deg selv og samfunnet! Jeg lever med den tankegangen om at alt man lærer er gull verdt, og bare kan brukes til noe positivt. Kunnskap er ikke farlig, det er uvitenheten som er det.

 

 

- Kine.  

 

 
Heihei! Nå har jeg endelig noe gledelig å dele, jeg har endelig fått malt badet! - Badet som jeg har gått og irritert meg over så lenge, ble nå plutselig så mye koseligere og mer stemningsfylt. Kun ved et malingstrøk og litt gjenbruk av gammel pynt! 

  

Det som er viktig med fargevalg, er å ikke bare ta den fargen som er finest, men å ta den fargen som gjør rommet finest. En farge som skaper en helhet sammen med resten, og som får alt til å fremstå på sitt beste. Gjør du feil her, så ender du opp med noe lite gjennomført og de andre fargene i rommet kan fort virke urene.

 

Det er også viktig å finne ut hvilken stemning du vil ha i rommet? Vil du ha det varmt/kaldt, luftig/koselig, eller en blanding? Dette kan lett avgjøres ved fargevalg! Jeg ville ha et lunt, stemningsfult og koselig bad. Og valgte derfor en mørk, moderne blåfarge i den nyansen jeg følte ville bli finest sammen med gulvet og baderomsinnredningen.- Her er det viktig å se helheten! - Lyset, fargenyansene, størrelser, innredning osv, alt spiller inn! 

 

Blått og brunt er komplementærfarger - altså farger som gir like mye styrke, og dermed fremhever hverandre og skaper en helhet. - MEN det betyr ikke at alle brune og blå-nyanser passer sammen, det er her man må bruke øynene og teste ut. Ta alltid med fargeprøver hjem og hold opp mot de andre fargene i rommet, det blir fort annerledes enn du hadde forutsett. 

 

 

  

Flere bilder kommer senere! 

 

- Kine 

 

 

 

Snittblomster i latex fra E-bay og andre kunstige blomster har jo tatt helt over interiørverdenen (nesten). Jeg vil tørre påstå at et flertall av interiørfrelste har en, eller flere buketter hjemme med latexroser. Snittblomster er jo noe som uansett ikke holder evig, og kjøper du 20 latex-roser på E-bay koster det deg like mye (hvis ikke mindre) som å kjøpe 20 ekte i en blomsterbutikk. Da ser du fort det økonomiske aspektet ved å kjøpe falske blomster! Jeg er også mildt sagt dårlig til å ta vare på planter og blomster generelt. Jeg eier rett og slett ikke grønne fingre overhodet, og det gjør gleden av å ha en ekte, levende blomst i hus kortvarig. Derfor er hovedløsningen i vår leilighet bestående av kunstige blomster, med ett innslag av en ekte innimellom. 

 

 

Her ser du et utvalg av de kunstige blomstene vi har i leiligheten. Blomstene er som sagt ikke ekte, og det kan på noen av disse bildene være ekstra synlig. Både kameraet's øye for detaljer, lyset, innzoomingen og redigeringen kan være skyld i dette, og selvsagt det faktum at de faktisk er fake :)). Jeg lover, at i 'virkeligheten' er ikke dette like synbart som på noen av bildene. 

 Tulipaner fra Ebay, ca 30,-

 

Latexroser fra Ebay, ca 200,-

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kunstig hortensia fra Bohus, 159/169/179,- (husker ikke helt)

 

 Kunstig potteplante fra Plantasjen, 159/169,-

 Kunstig plante fra Plantasjen, 369,- (ish)

 


kunstig hortensia på stilk fra Ebay, 36,-

 

 

Jeg kan ærlig innrømme at kunstig ikke er det samme som ekte, det vet alle! - Men det er en veldig god erstatning.

 

- Kine. 
 

 

Nå er sommeren straks helt over, og jeg antar vi har få dager igjen ute på verandaen. Igår var nok en av de siste, da vi tok en liten ettermiddags kaffe/te i solsteken. Vi hadde egentlig planlagt søndagsfrokosten her ute, men fant fort ut at det ikke var like varmt som det så ut til så tidlig på dagen. Det merkes at sommeren synger litt på siste verset, og at høsten straks er her. Heldigvis har jeg ett håp om at vi har noen "sommerdager" igjen!

 

Jeg er så glad for at vi valgte å innvestere litt tid og penger i den lille uteplassen vår tidlig i sommer! Med nye utemøbler, thujaer rundt verandaen og et oppblåsbart spa-bad har denne sommeren blitt så mye bedre. Vi har hatt mye besøk, og flere sene sommerkvelder med noe godt i glasset har blitt tilbrakt her ute med gode venner. Det er ikke bare Jeg og D som har slappet av og kost oss i Spa-badet, men flere vorspeil og jentekvelder har også endet opp her, noe som har vært utrolig koselig. 

  

 

- Kine