hits

For ett par uker siden gjorde jeg tidenes kupp på den lokale bruktbutikken som ligger i sentrum! Denne gamle trekassen kjøpte jeg for bare 50!! kroner. Elsker slike gamle kasser som har et gammelt og røft uttrykk, og ikke minst historie!
Denne skatten fikk plassen i hjørnet ved tv-bordet, og brukes som hjørnebord med en liten hylle. Synes den passer ekstra godt inn nå som det er høst, og spesielt nå som det bare blir mørkere og mørkere ute er det ekstra koselig med lykten inni. 

Her er noen stemningsbilder fra igår kveld.


Elsker å blande gammelt med nytt! Flere som er enige?

 

Kine

#interiør #antikk #gammelt #høstkos
Hovedproblemet for meg med å leie leilighet, er at det er så mye som ikke samsvarer med min stil, og det er så mye jeg ville endret på!

I vår leilighet har jeg bare malt veggene og litt lister, men skulle gjerne gjort sååå mye mer! Spesielt på kjøkkenet. Kjøkkenet i leiligheten er veldig enkelt, tidlig 2000-talls stil, med ubehandlet "trehvit" benkeplate og hvite enkle skapdører. Sånn sett helt greit, men jeg kunne virkelig tenkt meg å beiset og lakket benkeplaten enten lysere, eller mørkere.. Men, ettersom det ikke er "mitt" kjøkken blir det litt unødvendig å bruke masse penger og myye arbeid på det (ifølge samboer, og litt meg selv, men mest samboer!).

Sånn er det  leie, man må gjøre det beste ut av det man har. Her er noen detaljbilder av kjøkkenet, men mest pynten! :)

Nå skal fredagskvelden nytes videre! God helg, og ha en koselig fredagskveld videre:)

Kine

#kjøkken #interiør #interiørblogg #detaljer 
Ja, som de fleste andre, med enten dyr, eller barn. Så er det ingen pynt, eller møbler som veier opp for det lille vesenet som beveger seg rundt. Denne lille jentungen, på 6 måneder har ihvertfall utgjort en utrolig stor forskjell på stemningen i vår leilighet! I mine øyne blir de fleste møbler og omgivelser penere dersom hun er i nærheten også(utenom da hun bedriver hærverk). Hva syns du? 

Savannah heter hun

 

Kine

#kattepus #kattunge #interiørblogg 
De som har kjøpt hotellputer og trekk, vet det at dette ikke er billig! Derfor, fant jeg ut at jeg skulle sy trekk på egenhånd til de nye hotellputene mine. Å sy putetrekk selv er veldig enkelt, og da det kommer til hotellputetrekk, så kan du spare ufattelig mye penger på det også!
Jeg kjøpte ett par meter med billig hvitt bomullsstoff på IKEA til rundt 60kroner som jeg skulle bruke på forsiden, og fant noen gamle duker hjemme som jeg kunne bruke bak (har du ikke noen gamle duker selv, har nok garantert en mor eller bestemor noe du kan få!)

Planen var å ha det hvite bomullsstoffet foran og på "kappen" som skulle være rundt, altså det synlige! også bruke noe av det andre til bakdelen, som skulle bestå av to biter, som overlappet hverandre på midten og dermed dannet åpning/lukkingen. 

Så var det å lete frem symaskinen, og tegne en skissemal på hvordan jeg ville ha putetrekkene og hvor store de forskjellige delene skulle bli. Fant ut at jeg skulle lage trekkene litt mindre enn 70*100 som er størrelsen på putene. Dette i håp om at trekkene skulle bli faste. Derfor lagde jeg de i 65*95. Kappen rundt skulle stikke ut 5cm på hver side.

Etter jeg hadde klippet ut alle delene jeg trengte, startet jeg med å sy sammen kappene som skulle være rundt. 

Så måtte jeg legge sammen alle delene, nåle de sammen og sy kantene rundt. (som du ser, så har jeg laget lukkemekanismen midt på bak, med to stoffbiter som overlapper hverandre der istedenfor nederst som det ofte er på putetrekk. Dette så det ble finere og fastere nederst.)  

Ferdig sydd, vrengt, fikset i hjørnene på kappen, og etter innlagt pute. 

Bilde av åpning/lukkingen bak på puten. 

Utrolig deilig å få de i sengen! Putetrekkene i seg selv er veldig enkle og sterile, men med kappen rundt blir de mer tradisjonelle, og hakket finere etter min mening. 

Så, ved å kjøpe billige hotellputer og stoff på ikea, å sy putetrekkene selv, så ble den totale utgiften på under 400,- for to hotellputer, med trekk. Hadde jeg kjøpt hotellputer til halv pris på Princess, med to hvite trekk hadde den prisen blitt på mellom 700-900,- (ved full pris på putene og trekkene, ville prisen blitt mellom 12-1400,-). Da hadde jeg heller ikke fått "kappe" rundt trekkene, men kun ett enkelt hvitt trekk. Putene derimot, ville nok sikkert blitt av bedre kvalitet, menmen. 

Kine 

#hjemmesydd #putetrekk #hotellputetrekk #diy #enkelt
Det er noe spesielt med stemningen som følger med høsten, er du ikke enig? Tente lys, mørke kvelder, pledd og lun varme fra varmeovnen. Elsker det! Synes det er så utrolig trivelig å tenne lys overalt, og det har blitt en fast runde rundt i leiligheten med nye te-lys om dagen. 
Merker derimot at kameraet ikke liker mørket like godt, så kvaliteten på bildene ble ikke like bra i oppløsningen på pc-skjermen, menmen.
Håper du også koser deg der du er, og nyter torsdagskvelden videre! 

Kine

#kveldsstemning #interiør #tentelys
Heihei! 

Dette er altså mitt forsøk på en interiørblogg! Jeg er 21 år gammel,  student, og jeg bor i Elverum, en liten by i Hedmark. Jeg deler en liten leilighet på omlag 50kvm med min kjære samboer, og katten våres. Jeg har alltid vært opptatt av interiør, og helt siden jeg var 14 år var soverommet mitt hjemme hos mamma pyntet og "stæsjet" opp, med alt fra antikk til diy og slik har det bare utviklet seg siden. Derfor, fant jeg nå ut at jeg skulle opprette en liten blogg, der jeg kan dele mine interesser og kanskje tilogmed gi noen andre litt inspirasjon.
Som sagt, så er jeg student og leier en liten leilighet. Derfor har jeg ikke dyre fine designvarer, eksklusive rom og fantastisk arkitektur (selvom jeg drømmer meg bort i slike hjem på nettet hele tiden). Men, jeg prøver å gjøre det beste ut av det vi har, og elsker å eksperimentere med nye ting og pynt. (Til min samboers store fortvilelse, ettersom jeg "aldri blir helt fornøyd", og "vi kjøper pynt hele tiden", ifølge han!) Men jeg synes det også er utrolig artig å lete etter billige løsninger, og å gjøre/lage ting på egenhånd! 

Noen eksempler på å lage ting på egenhånd, og billige løsninger. Her har jeg laget sengegavelen selv, av en pappeske og noen gamle dyner. Jeg har også "laget" bildene på veggen, og sydd pels-putetrekkene. Noe som utgjorde en stoor forskjell i pris! Det langhårede saueskinnet som jeg også hadde ønsket meg lenge, fikk jeg tak i på salg på "jakt og fiskedagene" som er årlig her i Elverum. Ellers er dette et bilde av soverommet vårt! Lite, men det duger!

Gleder meg til å dele mer! 

#interiør #diy