hits

- Det viktigste rommet i huset/leiligheten - stuen. -


 

Som jeg har nevnt så mange ganger, leier vi en liten leilighet, med begrensede møbleringsmuligheter. Jeg lever også på studentlønn (lån og stipend) og samboeren min på lærlinglønn, dermed så har vi 'begrensede' midler til innkjøp av fine møbler. - Eller, vi prioriterer vel heller penger på andre ting, og velger bevisst og kjøpe brukte og billigere møbler. Ettersom vi ikke skal ha de for alltid. Vi er jo tross alt bare 19 og 21 år. 

Sofagruppen vår preges derfor av dette, og det er så mye jeg ville forandret. - Særlig da det kommer til møblene. Da vi flyttet inn sammen, og ut hjemmefra for første gang, ble vi veldig klare over mulighetene våre. Med muligheter mener jeg Finn.no og kjøp/salg sider på facebook. Noe vi har spart ufattelig mye på! sofaen og stolene har kostet oss 600,- noe som er ett godt eksempel på penger spart! 

Stuebordet, er av det billigste, men samtidig største du får på IKEA i serien "lack". Det kostet rundt 350,-, og med ett lag kontaktpapir i tremønster fikk det et litt bedre og mer slitesterkt utseende. 

Vi har altså vært veldig opptatte av og flinke til å spare penger på møbler. Det er jo ikke 'bare-bare' å møblere en liten leilighet heller, det skal jo være plass til alt OG det skal være praktisk OG billig! Jeg skal fint innrømme det, at jeg virkelig ønsker meg noe helt annet i stuen. - Ett nytt, mindre og rundt stuebord står høyt på ønskelisten for øyeblikket for eksempel. Men, vi trenger rett og slett ett stort ett, fordi det er praktisk for vårt bruk. Vi trenger også endel sitteplasser da vi ofte har mye besøk. men vi har ikke plass til to sofaer, eller en større.  

Derfor, til tross for hvor mye penger vi har brukt, så syns jeg stuen er bra nok! Som sagt skulle jeg så gjerne forandret på så mye, og det står mange planer og ønsker på listen for det nye året. - Det skal bli spennende å se om det blir noen forandring. Men, her er stuen slik den ser ut nå! 


(Ja, jeg veit om de stygge svarte ledningene som henger og slenger ned fra lampene. Kort sagt - De skal egentlig være festet nederst!)


Og her er planene/ønskene for denne delen av stuen for nyåret:

- Nytt og lysere stuebord -

- Nye pynteputer -

- Nytt og lysere gulvteppe -

- Ett nytt bilde på veggen(istedet for de to du ser) -

- Nye lamper, evt. nye HVITE ledninger - 


 

Mulig jeg aldri blir fornøyd, menmen! Er du fornøyd med din stue? 

-Kine.

#stue #sofa #interiør #interiørblogg

 
I år har jeg gjort noe man eeegentlig ikke skal gjøre -  bytte en julegave. 

Vi fikk jo så utrolig mye fint til jul! Kanskje litt for mye også? - Det merkes på plassen i leiligheten iallefall. Men en av tingene vi fikk, hadde vi makent til fra før av- et tacofat, og da må det jo ihvertfall være lov å bytte. Tacofatet fikk vi av mamma, som visstnok var usikker på om vi hadde ett eller ikke. Men gjett om jeg ble glad da jeg fikk byttelappen og jeg forstod hvor det var kjøpt!? 

Så, etter en god stund vandrende rundt om i pynteavdelingen på Bohus, så ble jeg endelig enig med meg selv. Det er jo ikke så lett å velge da det er så mye fint! Men med en tilgodelapp på 300,- og ett lite mellomlegg på 200,- så ble denne vakre lykten med oss hjem. Helt klart en ny favoritt! 

Som du ser, så har jeg bare pyntet den raskt og enkelt, med det jeg fant først. - Kongler, engler og ett hvitt lys. 

//499,- Bohus//

Fikk dere også mye fint til jul? Kanskje du også har byttet noe? 

-Kine

#nytt #pynt #interiør #interiørinnkjøp #lykt #bohus #interiørblogg
Hei, vakre mennesker! Nyter dere romjulen? - Det gjør vi her i leiligheten iallefall, og dagene flyr forbi! Tenk at vi snart skal ta vekk julepynten igjen? - Det skal bli litt godt å få vekk mye av det. Spesielt treet! Misforstå meg rett, jeg elsker juletreet, og det er så vakkert! - Men, det tar mye plass.

Ja, nå er vi midt i julen, og det er så deilig! På interiørfronten derimot, skjer det svært lite. Det eneste som har forandret seg de siste dagene, er denne benken. Det er ikke mye, men det er iallefall noe jeg kan oppdatere dere med.   

 

- Kine.

#julepynt #interiør #interiørblogg 
Hei, og god første juledag! - Jammen ble det jul, selv uten snø! 
Vi hadde en superkoselig og vellykket julefeiring i går, med god mat, familie og masse fine gaver! Det ble vist jul uten snø, og en fin en også! Hvordan var din julefeiring? 

Vi feiret jul hjemme hos svigermor, og se hvor utrolig fint hun hadde pyntet inngangspartiet deres til jul! Dette følte jeg for å måtte dele med dere! Jeg er altså så utrolig heldig, ikke bare har en av verdens snilleste damer som svigermor, men jammen deler hun litt av den samme interessen for interiør også. - Noe som syns i hjemmet deres. Det er så utrolig fint! Denne dama er virkelig ei jeg henter mye inspirasjon fra, og kanskje dere også?

Her er noen bilder av inngangspartiet deres på kveldstid:


Og her på dagtid:


var det ikke fint? Jeg syns det var så utrolig inspirerende og fint med skøytene og de hvite cottonballs'ene hengende på stigen. Kurven med thujabladene gjorde seg også utrolig fint sammen med konglene, stjernen og lykten på bordet.

Dette her syns jeg er ett fantastisk fint eksempel på hvor 'enkelt' det kan være å få et vakkert inngangsparti med bruk av ting man har fra før av. Dette falt iallefall i smak hos meg! Enkelt, men samtidig detaljert, stemningsfullt og vakkert. 

- Kine.

#inngangspati #interiør #interiørblogg #jul #stemning #vakkert #inspirasjon #naturlig
Denne førjulstiden har gått så utrolig fort! Jeg viste det vel egentlig da desember startet at tiden kom til å fly forbi. Og imorgen er det selveste juleaften alt. - Seriøst? Her er noen tilbakeblikk i form av bilder fra førjulsmåneden, - Desember. Ja, imorgen er det jul. Og som jeg gleder meg! Er ikke jeg heldig? - Jeg kan 'glede' meg til jul, og ikke ha noen bekymringer for noe. Jeg har alt jeg trenger, så det er ingenting jeg ønsker meg. Jeg kan være sikker på at stemningen kommer til å være på topp, med latter, hygge, familie og venner hele julen. Og jeg veit at vi kommer til å ha mat på bordet selv etter julen. 

Det er ikke alle som har det slik. Jeg kjenner tårene presser på da jeg tenker over alle der ute som ikke er like heldige. - Jeg tenker på alle barna som virkelig ønsker seg noe, men som de ikke kommer til å få. Jeg tenker på barna som bor i ett ustabilt hjem, fylt med alkohol eller vold, og sjalusien de har for sine venner. Jeg tenker på aleneforeldrene, eller familiene som har blakket seg helt bare for å få kjøpt inn ett juletre eller julematen, og som skulle ønske de kunne gi barna sine bedre minner og gavene de ønsker seg. Og jeg tenker på de enslige, de som sitter alene på juleaften. Disse menneskene er overalt rundt oss! 

Urettferdighet er det verste jeg vet, og julen bringer dette med seg. De barna som har alt og mer, fortjener de en ny Iphone 6S eller en Mac like mye som de barna som ikke har alt, og som kanskje 'bare' ønsker seg en ny mobil, fordi den de arvet av sin fetter ikke fungerer lengre? Hvem tror du hadde satt mest pris på å få det de ønsker seg? For noen er julen en av få muligheter til å få noe nytt, eller noe de ønsker seg. 


Vi som kan glede oss til julen, må virkelig nyte det! Og alle dere med barn som svarer "vet ikke" da du spør hva de ønsker seg til jul, dere har noen av de heldigste barna i verden! 


 

-Kine.

#jul #desember #førjulstid #urettferdighet #tilbakeblikk #interiør #interiørblogg
Hei alle vakre mennesker! 

Dette innlegget har ligget i arkivet en liten stund. Rett og slett fordi jeg ikke har vært så fornøyd med julepyntingen på kjøkkenet. Det ble enkle løsninger, og mye jeg kunne tenkt meg å brukt lengre tid på. Bloggen og mye av julepyntingen har måtte vike for gaver og eksamener i år, noe jeg beklager. - Blir bedre til neste år! Dette er jo mitt første forsøk, og jeg har funnet ut at multitasking og effektivitet er noe jeg må trene på! hehe. 

Uansett. Her er noen bilder av de få enkle juledetaljene på kjøkkenet.
 

- Kine.

#juledetaljer #jul #kjøkken #interiør #interiørblogg #julepynt #pynt 
Hei! Har alle det bra, og klare for de koseligste dagene i året? Det er jeg!

Nå er vi hjemme igjen fra hytteturen våres. - FYSØREN, så godt det var med en miniferie i fredfulle vinteromgivelser nå rett før jul. Spesielt med tanke på at de fleste ellers stresset med de siste juleforberedelsene. -At det var snø på Skåbufjellet var heller ikke feil! Godt å få oppleve litt 'vinter' i år også. Her hjemme er snøen borte, og det ser rett og slett ut som at måneden vi befinner oss i er April, og ikke Desember. Men, jul blir det uansett. 

Hytten vi lånte denne gangen er mormoren til Daniel sin. Den er bygget av hans avdøde bestefar, i fjellbygda han kommer fra - Skåbu, en av de koseligste og vakreste plassene i Norge! 


Beklager utrolig dårlig bildekvalitet, men det blåste og var kaldt og jeg hadde ikke noe kamerastativ.. jaja! Nordlyset vi så på fjellet var iallefall vakkert.

Vi er så heldige som hadde mulighet og tid til å få reist opp hit i noen dager! Vi har storkost oss. Med fyr i peisen, kos, snø, filmer og late dager, helt for oss selv

-Kine

#hyttekos #førjulstid #hytte #skåbu 
Hei, og god torsdagskveld, og siste kveld før ferie for mange! 

Denne torsdagskvelden skal tilbringes med ei god venninne, med vin og litt smågodt. En perfekt måte å tilbringe en torsdagskveld på, etter min mening! Hun kommer hvert øyeblikk, så dette blir ett raskt blogginnlegg, med et aldri så lite bildedryss av øyeblikket. 
Jeg har sagt det før, men sier det igjen! - Det er så utrolig koselig med tente lys, jeg elsker det virkelig. For øyeblikket, fra her jeg sitter, kan jeg telle 16 tente lys rundt om kring i den vesle stuen. Så det sier vel sitt. Nå skal jeg lene meg godt tilbake, ta vinglasset i fanget, se videre på finalen av Masterchef USA før besøket kommer, og glede meg over at det er JULEFERIE i morgen! 

Hvilke planer har du videre ikveld? 

-Kine.

#interiør #vin #torsdagskos #interiørblogg #detaljer #stue #bildedryss #kveldskos 
Hei, og god "en uke igjen til juleaften-dag" til dere!

Tenk det, EN(!!) uke igjen til juleaften bare. Hvordan ligger dere i rute? Jeg vet denne helgen kommer til å bli den store "innkjøpshelgen" til juleaften for mange, og regner med sentrene kommer til å tjene sinnsykt med penger og være stappfulle med folk! Nå idag er det jo "for sent" å bestille varer over nett også, så da blir det nok stor pågang i de fysiske butikkene. De fleste vil vel ha gavene fremme og klare til jul. 

For vår del, så er endelig de fleste gavene innpakket og klare, leiligheten er vasket og ferdig pyntet, og imorgen klokken 13.00 tar vi JULEFERIE og reiser på en miniferie opp til Skåbu-hytten! Det skal bli så utrolig godt med en langhelg i (forhåpentligvis) snøfyllt vinterlandskap omringet av fjell og daler med kun vår lille familie. - Savannah(pus), Daniel og meg. Så etter det, skal det bli så godt med to lange uker med ferie, før det nye året skyter igang.    


Slik ble vår gaveinnpakning i år, Naturlig og enkelt med hjemmelagde gavelapper! Syns spesielt det hvite papiret med granbarmønsteret er så utrolig vakkert!

-Kine

#julegaver #innpakning #inspirasjon #gaveinnpakning #interiør #interiørblogg 

 
Hei, og god helg vakre mennesker!

Idag er det endelig fredag, og jeg tenkte jeg skulle vise dere julekransen vår! Jeg hadde egentlig planer om å gjøre så mye mer ut av den, og har kjøpt inn masse småtterier som småtrær og mini-gullkongler, men jeg syns dette ble mye finere. Derfor fikk kransen ett "less is more" preg over seg. 


En julekule fra Søstrene Grene, en enkel krans fra Europris og litt furugrener fra naturen var alt som trengtes. Det beste med denne kransen (kjøpt for 99,-) er at den(uten pynten) kan brukes hele året, og pyntes på så utrolig mange vakre måter.  

Hvordan ser din julekrans ut? 

-Kine.

#julekrans #jul #krans #diy #interiør #interiørblogg 
For første gang, skal jeg og Daniel gi ut julekort med julehilsen i år, og slik ser det ut.

- Jeg er skikkelig begeistret over at jeg klarte å få Daniel med på dette, og jeg gleder meg sånn til å gi det ut! Daniel derimot, mente at det å gi ut julekort er sånt som "gamle folk gjør", og unormalt og unødvendig for oss "ungdommer" uten barn. Noe jeg kanskje kan være enig i, så jeg ser det poenget. Heldigvis sa han at det gikk fint, sålenge han slapp å gjøre noe av arbeidet. Noe som var veldig greit for meg, for å si det sånn! Julekort er noe jeg syns er utrolig koselig å få, og derfor gleder jeg meg sånn til å gi ut disse. Ettersom vi har katt, så ble det Savannah som fikk majoriteten av bildefremsiden, hun er jo vårt barn, og vi er hennes mor og far så derfor ble det naturlig.

Ettersom jeg som sagt ble veldig begeistret over 'avgjørelsen' om å gi ut julekort i år, så tok det ikke lang tid før disse lå klart i konvolutter i dag tidlig. De ble veldig enkle og 'hjemmelaget'. - Det vil si, laget/'designet' på egenhånd og printet ut her hjemme i stuen. Jeg har bare brukt billig fotopapir fra Europris, og printet ut på begge sider. Selve oppsettet ble etter mange forsøk slik, to bilder, to snøfnugg og de to skrifttypene som er valgt. Programmer som er brukt til utforming, er paint(følte meg 10 igjen) og denne nettsiden, som er min personlige favoritt-nett-foto-redigeringsside.   

Har du/dere gitt ut julekort i år? 

- Kine.

#julekort #julehilsen
Hei, og god torsdagskveld dere! 

Idag ble det igjen noe nytt til leiligheten, og endelig fikk jeg også kjøpt meg en stor champagnekjøler!

Denne er kjøpt på Europris, og kostet bare 199,- Sviblene fikk også en bedre plassering!

I tillegg til champagnekjøleren, ble også dette settet med lysestaker med hjem. De er kjøpt på bruktbutikken i sentrum, og kostet tilsammen 100,-. De er av merket Frk.Erle, og jeg syns gullfargen passer så fint inn nå som det straks er jul!

Har du kjøpt noe nytt i det siste som du er spesielt fornøyd med? 

-Kine

#interiør #interiørblogg #frkerle #innkjøp #pynt #detaljer #jul #svibler 
I helgen kom det endelig noen få juleblomster inn i denne leiligheten også, bedre sent enn aldri,- har jeg hørt.
Heldigvis har vi juletreet! Det står i all sin prakt midt i den lille stuen vår.- Det veier iallefall opp for lite juleblomster, eller hva?  

Disse tre hvite sviblene kommer til å bli så vakre da blomstene sprekker frem! - Oppsatsen derimot, kunne kanskje fått litt mer omtanke.  

Ettersom julestilen her i leiligheten ikke er typisk 'rød jul', så passet det heller ikke med en tradisjonell rød julestjerne. Men en hvit med glitter, satt i en brun/gull vase derimot passet perfekt.

Heldigvis skal jeg bare klare å holde disse i live i noen uker til, sier nå jeg bare! - Jeg er nemlig totalt udugelig da det kommer til blomsterstell og blomsterkunnskap generelt, så her i leiligheten er det sjeldent levende blomster å se. Du kan derimot få sett en halvveis vissen og død i ny og ne. ehe 

Har dere mange juleblomster i hus, og i så fall hvilke liker dere best? Jeg er som sagt utrolig dårlig på blomster, og vet lite om forskjellige blomster til forskjellige årstider. Derfor kunne jeg virkelig trengt litt inspirasjon og veiledning! -Vet såvidt bare om 'julestjernen' til jul, og 'påskelilje' til påske, så det sier vel sitt. 

Ha en fantastisk god og fin kveld videre, alle dere<3
-Kine

#jul #blomst #blomster #juleblomst #juleblomster #svibler #julestjerne #interiør #interiørblogg
For meg, er innpakningen rundt gavene like viktig som selve innholdet. Det er jo de som gir førsteinntrykket, og jeg syns det er ekstra koselig å legge i en liten ekstra innsats. I år ville jeg også legge igjen en liten personlig detalj i innpakningen, og resultatet ble enkle hjemmelagde gavelapper med ett julebilde av katten vår.

Som du ser, så har jeg bare brettet og limt sammen det samme papiret som jeg har brukt til innpakningen, dette er "dekkpapp", en tykk og ru papir/papp som stortsett brukes til å dekke over gulv da man maler. 'Julebildet' har jeg redigert i dette nettprogrammet, som er superenkelt og brukervennlig, med mange fine juleeffekter. 

Så med en liten innsats kan du lage veldig enkle, personlige og koselige julelapper. - De er ikke like fine som de man kjøper, men de er iallefall hjemmelagde. Og hjemmelaget er vel alltid koselig å få? Det er iallefall koselig å gi, syns nå jeg.

-Kine.

#gavelapper #julegaver #innpakning #diy #hjemmelaget #interiør #interiørblogg 
Hei, og god mandagskveld til dere der ute! 


Etter en hektisk uke med juleforberedelser, en helg fylt med eksamenspanikk og hastepugging, og etter en laang dag med enda mer panikkangst og eksamen, så er det ekstra godt å synke ned i sofaen med dette. Pepperkaker, te, et nytt interiørblad, tente lys og duftlys som fyller leiligheten med julelukt og stemning! - Det kunne rett og slett ikke blitt bedre! Og dere, tenk at julen er rett rundt hjørnet?! Om tre uker er vi midt i romjulen, og butikkene har endelig åpnet igjen med årets romjulssalg. Wow, tiden går så altfor fort.

Til slutt vil jeg bare si, tusentakk til alle dere fantastiske mennesker som titter innom og legger igjen så koselige kommentarer, det varmer utrolig! Jeg beklager så mye at jeg ikke har blogget mer i de siste dagene. Det har rett og slett ikke blitt tid med alt som har foregått. Jeg er nå midt i eksamensperioden, men om under to uker er jeg endelig ferdig!

-Kine. 
Falske latex-roser fra Ebay har vel blitt en liten trend! De ser utrolig ekte ut, spesielt rosehodet - de kjennes til og med ekte ut. Det eneste som mangler er den friske lukten. Men, disse varer iallefall for alltid! 

Igår, hentet jeg denne pakken med roser på postkontoret, og jeg ble så fornøyd! 


Jeg kjøpte en pakke med 20 stk, og betalte 214,-. Ekstremt mye billigere enn i butikkene her til lands. (Om du lurer, så kan du bestille disse rosene her.) 

-Kine

#falske #roser #fake #ebay #interiør #flowers #omaggio #kahler #newin #interiørblogg
Hei, og god 1.desember dere! Endelig, eller hva? 

I år, hadde egentlig jeg og samboeren bestemt oss for å droppe gavekalendere til hverandre. Vi ga i fjor, noe som var utrolig koselig, men dyrt. Da man gir gaver for mellom 30 - 100 - 400 om dagen blir dette fort penger, iallefall da man ganger det med 2! Vi fant derfor ut, at vi heller skulle spare disse pengene til en tur vi kan ta sammen. Men, idag, den 1.desember, fant jeg ut at jeg skulle jeg gi han en gavekalender likevel. Iallefall de fleste dager, bare det ikke blir like dyrt! Han fortjener det virkelig, og han gir meg (stortsett) alt (til en viss grad) jeg har lyst på resten av året. Han kommer også ofte hjem med små overraskelser, eller roser! Han er fantastisk! - Derfor fortjener han det! 

Jeg har pakket inn gavene i dekk-papp. Noe som er sterkere, mye tykkere og "røffere" enn det grå/brune innpakningspapiret som fås kjøpt. Dette brukes til å dekke over gulv o.l da man f.eks maler. Det fåes kjøpt i svære ruller, og jeg kjøpte en på 20m til bare 69,- (altså billigere enn vanlig, fint innpakningspapir). Etter å ha brukt det på disse gavene er jeg veldig fornøyd! Det blir så mye finere og jevnere resultat enn sånt tynt papir - som ikke alltid dekker ordentlig engang.

Ettersom denne gavekalenderen ble bestemt og gjennomført på en time, og dermed dårlig planlagt (ikke planlagt i det hele tatt), så ble det en foreløpig løsning med å putte gavene i kurven på stua. Er usikker på om jeg skal ha de der videre, vi får se. 

På de forskjellige dagene, har jeg laget forskjellige kort, med ulike artige bilder av oss. En liten, koselig detalj, syns nå jeg.

Det beste av alt, var hvor glad og overrasket Daniel ble da han kom hjem fra jobb! Det er lite som er så givende som å glede andre, og julen er den perfekte mulighet til det! Idag i kalenderen fikk han ørepropper/hodetelefoner, noe både jeg og han har hatt behov for lenge. Han stjeler nemlig alltid mine (kanskje fortjent ettersom det muligens er jeg som rotet bort de gamle hans). En vinn-vinn gave altså! 
Har du og samboeren/mannen/kjæresten din gavekalendere til hverandre?

- Kine.

#advent #adventskalender #jul #glede #gave #innpakning #juleforberedelser #interiør #interiørblogg
Endelig er den her! Den fineste og koseligste måneden i året - DESEMBER!

Her i Elverum idag, har solen strålt og det har vært nydelig vær. Iskaldt, men nydelig! Til min store fortvilelse, så tinte nesten alt av snø vekk natt til lørdag, og den grønne plenen lå igjen. Ikke akkurat den stemningen man ønsker til jul, eller? Heldigvis har kuldegradene likevel fått lagt et lite, tynt lag med hvitt rim over byen. Det hjelper iallefall litt på desemberstemningen. Håper bare det kommer ny snø før jul, selv om det ikke ser slik ut på langtidsvarselet foreløpig.

Her er noen bilder jeg tok langs Glomma på formiddagen idag, innimellom juleforberedelsene. Det var jo så fint ute!    
- Kine

 

#foto #desember #bru #sol #frost #rim #elverum #bilder